שתף קטע נבחר

צפון קוריאה: זכותנו לערוך ניסוי בשיגור טילים

ביום הולדתו ה-67 של "המנהיג הנערץ" קים ג'ונג איל, הגיבה פיונגיאנג לדיווחים על כוונתה לערוך ניסוי בשיגור טיל בליסטי ארוך-טווח, וטענה כי מדובר בתכסיס מרושע. המדינה הקומוניסטית רמזה כי ייתכן שהניסוי אכן יערך: "העולם יצטרך להמתין כדי לגלות מה בדיוק תשגר צפון קוריאה"

כלי התקשורת הרשמיים של צפון קוריאה הכריזו הבוקר (יום ב') כי למדינה הקומוניסטית יש הזכות לשגר טילים כרצונה. בפיונגיאנג הגיבו לדיווחים שהגיעו מדרום קוריאה, לפיהם המדינה נערכת לניסוי בשיגור של טיל בליסטי ארוך-טווח עד סוף החודש.

 

צפון קוריאה טוענת כי הטיל הוא חלק מתוכנית החלל של המדינה, שבכלל נועדה למטרות אזרחיות. ממשלו של קים ג'ונג איל האשים את ארצות הברית בדיווחים האחרונה וקבע כי מדובר במזימה בינלאומית.

 

"זהו תכסיס מרושע שמטרתו לפגוע לא רק ביכולתנו לבנות את הצבא, אלא גם במחקר המדעי שלנו שנועד למטרות שלום", מסרה סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית KCNA. "(העולם) יצטרך להמתין כדי לגלות מה בדיוק תשגר צפון קוריאה".

 

בתוך כך, חוגגת היום צפון קוריאה את יום הולדתו ה-67 של מנהיגה קים - אחד החגים הלאומיים המרכזיים במדינה, יחד עם יום הולדתו של אביו שמת ב-1994, קים איל סונג. פולחן האישיות סביב השניים הוא מהסממנים הבולטים של השלטון במדינה.

 

"פוליטיקאי דגול" ו"מפקד יציר גן העדן" הם רק מקצת מהסופרלטיבים שבם השתמשו עיתוני המדינה, שהתחרו ביניהם בתשבחות לתיאור המנהיג הנערץ, תוך עידוד האוכלוסייה מוכת הרעב להישאר נאמנה לשלטון. "עלינו לתמוך ולהוקיר את מנהיגותו של קים ומדיניות ה'צבא תחילה' שלו", כתב העיתון המרכזי במדינה, "רודונג סימון".


מופע שחייה צורנית שנערך במסגרת חגיגות יום ההולדת (צילום: AFP)

 

איתותים חיוביים

לאחרונה דווח כי פיונגיאנג נערכת לשיגור של טיל ארוך טווח מסוג "טייפודונג-2" מאתר בחוף הצפון-מזרחי. הטיל הוא המתקדם ביותר שבו מחזיק המשטר, ועל-פי הערכות יכול להגיע עד לארה"ב. בניסוי שנערך ב-2006 התפרק הטיל שניות ספורות אחרי השיגור. כלי תקשורת בדרום קוריאה דיווחו כי ייתכן ששיגור נוסף ייערך עוד החודש.

 

הניסוי האפשרי צפוי לעלות במהלך ביקורה של מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, בדרום קוריאה. קלינטון יצאה אתמול למסעהּ הראשון מאז

נבחרה לתפקידה החדש, שבמסגרתו היא מבקרת מסעה ביפן, באינדונזיה, בדרום קוריאה ובסין.

 

ביום שישי קראה קלינטון לצפון קוריאה שלא לנקוט בפעולות פרובוקטיביות, ואמרה כי וושינגטון מוכנה לנרמל את היחסים עמה בתמורה לפירוקה מגרעין. קצת לפני תחילת מסעה של קלינטון שיגרה צפון קוריאה איתות חיובי בדבר נכונותה לשפר את היחסים עם מדינות "ידידותיות". קים יונג-נאם, סגנו של קים ג'ונג איל, אמר: "נפתח את היחסים עם מדינות ידידותיות כלפינו", והדברים נתפסו בארה"ב כרמז אפשרי לכך שפיוניאנג מוכנה להושיט יד לשלום.  


פורסם לראשונה 16/02/2009 03:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
תכסיס מרושע. קים
צילום: רויטרס
מסע באסיה. קלינטון
צילום: AP
מומלצים