שתף קטע נבחר

קלינטון: ההחלטה לקבל את המינוי לא היתה קלה

בראיון לתוכנית בוקר באינדונזיה, סיפרה מזכירת המדינה האמריקנית כי החליטה לקבל את המינוי למרות האכזבה מההפסד לברק אובמה בבחירות המקדימות, מאחר שהבינה כי שניהם מחזיקים בהשקפת עולם דומה

מדוע הסכימה הילרי קלינטון להתמנות לתפקיד מזכירת המדינה של ברק אובמה? קלינטון נדרשה לשאלה החשובה במהלך ביקור באינדונזיה הרחוקה, במסגרת מסעה הראשון בתפקיד למזרח הרחוק.

 

בראיון שהעניקה הבוקר (ה') לתוכנית בוקר מקומית בטלוויזיה בג'קרטה, הסבירה מזכירת המדינה האמריקנית שגם היא הופתעה מהחלטתו של אובמה להציע לה את התפקיד – לאחר המאבק הקשה ביניהם בבחירות המקדימות על מועמדות המפלגה הדמוקרטית לנשיאות.

 

"אנחנו חיים בדמוקרטיה - ויש בה מנצח ומפסיד", הסבירה קלינטון. "לא היתה לי סיבה לצפות לזה ולא חשבתי על זה כלל", אמרה, בהתייחס להצעתו של אובמה לשמש כדיפלומטית מספר אחת של ארצות הברית. כשהגיעה ההצעה מאובמה "הייתי צריכה לקבל החלטה קשה", הוסיפה.

 

קלינטון הסבירה כי אחרי האכזבה שגרם לה ההפסד לאובמה, נאלצה להפסיק לדוש בעבר והחליטה לקבל את הצעתו לשמש בתפקיד, לאור העובדה שגם היא וגם הוא "חושבים בצורה דומה על מה שצריך לעשות בעולם".

 

קלינטון נפתחה בפני המראיינת, ששאלה אותה שאלות אישיות למדי. היא השיבה כי הלהקות האהובות עליה הן "הביטלס והרולינג סטונס", אבל סרבה לשיר משיריהן. במהלך מערכת הבחירות נקלטה קלינטון בעדשת המצלמות כשהיא שרה את ההמנון האמריקני - וזיופיה היו מביכים.

 

אינדונזיה היתה התחנה השנייה במסעה הראשון של קלינטון למזרח הרחוק, אחרי יפן ולפני דרום קוריאה וסין. אינדונזיה נבחרה להיכלל במסע מאחר שזו היתה המדינה שבה חי ברק אובמה כילד. קלינטון אף ביקרה בבית שבו התגורר אובמה בג'קרטה, בין השנים 1969-1971. סיבה נוספת לכך שאינדונזיה נכללה במסעה של קלינטון היא העובדה שמדובר במדינה המוסלמית הגדולה בעולם, שבה מנסה ממשל אובמה להושיט יד לעולם המוסלמי.

 

"מי שרוצה לדעת אם דמוקרטיה, איסלאם, קידמה וזכויות נשים, יכולים להתקיים יחד – מוזמן לבקר באינדונזיה", אמרה קלינטון. היא הבהירה כי מאמציו של אובמה להתקרב למוסלמי העולם אינם באים על חשבון הקשר עם בני דתות אחרות, אלא מדובר במאמץ אמריקני כולל "להתקרב לעולם כולו".

 

בביקורה באינדונזיה, התקבלה הילרי קלינטון בחום ובידידותיות, אבל ברור לה שהביקור שלה במדינה הוא רק "הופעת החימום" לקראת אפשרות שהנשיא אובמה יבוא לביקור באינדונזיה. לכל מקום אליו הגיעה קלינטון היא נשאלה שוב ושוב מתי מתעתד ברק אובמה להגיע למדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלינטון עם בואה לאינדונזיה
צילום: AFP
מומלצים