שתף קטע נבחר
 

מנכ"ל סלקום השתכר אשתקד 10.9 מיליון שקל

שכרו של עמוס שפירא אינו כולל רווחים של מיליוני דולרים נוספים ממימוש אופציות. מבין כל החברות שכבר דיווחו עד כה לבורסה על השכר ששילמו למנהלים הבכירים שלהם אשתקד, שפירא קיבל את השכר הגבוה ביותר

עלות שכרו של מנכ"ל סלקום, עמוס שפירא, הסתכמה בשנת 2008 בכ-2.2 מיליון שקל, שהם כ-182 אלף שקל לחודש. לצד שכר החודשי, קיבל שפירא בשנת 2008 בונוס שעלותו לסלקום היתה 3.53 מיליון שקל. בנוסף נשאה, סלקום הוצאה נוספת בגין תוכניות האופציות שקיבל שפירא. הוצאה זו הסתכמה בכ-5.2 מיליון שקל. בסך הכל, עלות העסקתו של שפירא בשנת 2008 עמדה על 10.9 מיליון שקל.

 

הרווח הנקי של סלקום:  985 מיליון שקלים

 

סלקום מדווחת כי בחודש נובמבר האחרון העמידו למכירה קבוצה של עובדים, הכוללת את שפירא ועמי אראל, יו"ר החברה, את מניותיהם בחברה למכירה. שפירא ואראל קיבלו בנובמבר 2008 כ-450 אלף אופציות כל אחד, במחיר מימוש של 12.6 דולר למניה, לפני התאמות לדיבידנד.

 

אופציות אלו מומשו למניות במהלך שנת 2008. החברה מדווחת כי בכיריה העמידו למכירה בסך הכל 785.5 אלף מניות. ההערכות הן כי מרבית המניות שהועמדו למכירה הן של שפירא ואראל. השלמת מכירה זו תניב להם רווח של מיליוני דולרים.

 

האם שפירא יהיה שיאן השכר 2008?

לפי הדיווחים שמסרו עד כה לבורסה החברות הנסחרות בבורסה עד כה, שפירא הוא המנהל המקבל את השכר הגבוה ביותר במשק. הדיווח על שכרו של שפירא מעלה אותו לצמרת דירוג השכר, הרחק מעל כולם. במקום השני נמצא אפי רוזנהויז, מנכ"ל שופרסל - גם היא מקבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר - שהשתכר אשתקד 412 אלף שקלים בחודש. יעקב טננבוים, מנכ"ל מרכנתיל דיסקונט, השתכר בשנה שעברה 322 אלף שקלים בחודש; רפי ביסקר, המשמש כיו"ר משותף של שופרסל, השתכר 318 אלף שקלים בחודש, ואילו זאב אבלס, יו"ר בנק איגוד, השתכר 293 אלף שקלים. יצויין כי מדובר בנתונים חלקיים בלבד, כיוון שחלק מהחברות, כולל הבנקים הגדולים עדיין לא דיווחו על שכר מנהליהם אשתקד

 

 

 בהכנת הכתבה השתתפו אמיר טייג והדר רז

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן צור
מנכ"ל סלקום, עמוס שפירא: ככה זה כשאוהבים כסף
צילום: יהונתן צור
מומלצים