משקיע מענף העוף במו"מ לרכישת עוף העמק
למרות הקשיים העצומים, מנהלת הנהלת עוף העמק משא ומתן רציני עם משקיע על האפשרות שירכוש את המפעל תמורת חובותיו. ובינתיים, העובדים לא קיבלו שכר את שכרם לחודש פברואר
ההנהלה וועד העובדים של מפעל עוף העמק, שנסגר השבוע, מנהלת משא ומתן רציני למכירת המפעל - למרות הקשיים העצומים שאתם המפעל מתמודד. כך מדווח היום יו"ר ועד עובדי החברה, מוטי סער. בנוסף לרמי לוי, שכבר הצהיר על רצונו לרכוש את המפעל, מדווח סער כי הנהלת המפעל מנהלת משא ומתן רציני עם משקיע נוסף מענף העופות עצמו.
"התקיימה כבר פגישה אחת עם המשקיע, שבשלב זה אינו מוכן להיחשף", אמר סער ל-ynet, "ואנחנו נכנסים אתו לסבב שיחות שני". ההערכה היא שהמפעל יימכר, אם בכלל, תמורת חובותיו בלבד.
גם רמי לוי, בעל השליטה ברשת רמי לוי שיווק השקמה, ממשיך בניסיונותיו לקנות את המפעל הקורס. אלא שלטענת גורם המעורה במשא ומתן על הנושא, הנהלת החברה אינה משתפת פעולה עם נסיונותיו של לוי.
"לוי פנה מספר פעמים להנהלה בכדי לקבל מהם נתונים ותמונת מצב עדכנית, ואף השאיר להם מספר הודעות, אך איש לא חזר אליו", טוען אותו גורם. לוי אמר השבוע ל-ynet כי אם לא יצליח לקנות את החברה, הוא מוכן לקלוט את מרבית העובדים במעדניות הבשר של הרשת שלו - ובלבד שהמדינה תממן לו הסעה של העובדים מעמק יזרעאל למעדניות ברחבי הארץ.
עופות במקום שכר
כצפוי, לא קיבלו עובדי המפעל הקורס את שכרם לחודש פברואר. כך טוען יו"ר ועד עובדי החברה, מוטי סער. "אתמול קיבלנו תלושי שכר", סיפר סער ל-ynet, "אבל מדובר בנייר ריק. הכסף לא נכנס לבנק".
משחטת עוף העמק ברמת ישי נקלעה לקשיים. לפי הערכות, שקוע המפעל בחובות של בין 20 מיליון ל-45 מיליון שקלים, בעיקר לספקים. המפעל הפסיק השבוע את השחיטה ועוסק במכירת מלאי העופות שלו בלבד. עובדי המפעל קיבלו בסוף השבוע שעבר מקדמה במזומן על חשבון חלק משכרם, ונראה כי המקדמה הזאת היא תחליף לתשלום שכר. לטענת סער, הגיעה עמו הנהלת המפעל לסיכום לפיו פדיון מכירת העופות של השבוע לא יופקד בבנק ויחולק בין העובדים במזומן.
חלק מהעובדים, המתבצרים במפעל מאז יום ראשון, נסעו היום (ד') לחיפה, כצעד מחאתי, ושם הם מנסים למכור עופות בשוק "במקום שכר".
במקביל לניסיונות למכור את המפעל ולהשיג שכר לעובדים, מנסה ההסתדרות לגייס את המדינה להצלת עובדי המפעל. ועדת הכספים של הכנסת תדון במשבר במפעל בשבוע הבא, וחבר הוועדה, אופיר פינס, הגיע הבוקר לביקור הזדהות עם העובדים.
"הבטחתי להם שביום שני הקרוב ועדת הכספים של הכנסת תדון בנושא", אמר פינס ל-ynet, "על השולחן יוצגו הנתונים האמיתיים, הרי גם במשבר כלכלי ממשיכים לצרוך עופות ולכן לא נשמע הגיוני שלמפעל כזה אין זכות קיום. מדובר במפעל מאוד ותיק של 50 שנה.
"סגירת מפעל כזה לא מותירה הרבה סיכוי לעובדים למצוא עבודה חליפית. אני מקווה שייעשה משא ומתן ענייני עם גורמים כמו רמי לוי ואחרים בכדי להביא להצלת המפעל. שאלתי את לוי כמה הוא רציני והוא ענה לי - אני מעוניין לקנות את המפעל".
מנכ"ל המפעל, שוקי עוגן, לא הגיב לפניות חוזרות ונשנות של ynet לקבלת תגובה לידיעה.
בהכנת הידיעה השתתפו אחיה ראב"ד, שרון רופא-אופיר ותני גולדשטיין