שתף קטע נבחר
 

אפשר גם בלי טיגון: צ'יפס בתנור

כולנו אוהבים צ'יפס, אבל צ'יפס מטוגן זה עניין לא בריא. מה לעשות? לאפות. פיליס גלזר מראה כמה קל להכין צ'יפס אפויים בתנור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

צ'יפס בריאים יותר

המרכיבים (2 מנות):
1 תפוח אדמה גדול (כ-500 גרם) עם קליפה דקה או בטטה
כ-1 כף שמן זית
מלח גס (רצוי מלח ים)
פלפל שחור, גרוס או טחון טרי
3-2 שיני שום, קלופות
3-2 גבעולי טימין או מרווה (לא חובה)
 
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שוטפים היטב את תפוח האדמה ומוודאים שאין לכלוך ו"עיניים". חוצים לאורך ופורסים כל מחצית לאורכה ל-8-7 פרוסות דקות. שמים את הפרוסות בקערה ומערבבים יחד עם השמן, המלח והפלפל. מסדרים בתבנית בשכבה אחידה.
  3. אופים 12-10 דקות והופכים את הפרוסות בעדינות. מפזרים מעל גבעולי הטימין או המרווה ואופים כ-10 דקות נוספות עד שהצ'יפס זהובים ופריכים. מגישים חם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עדיף לאפות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים