שתף קטע נבחר
 

עוף העמק: ההסתדרות תפתח בצעדים משפטיים

למרות הצהרת רמי לוי, שישקיע 10 מיליון שקל, המגעים לרכישה תקועים. ההסתדרות החליטה לפתוח בהליך למינוי כונס או מפרק למפעל, לאחר שהגיעה למסקנה שרק הליך משפטי יאפשר את המכירה ואת המשך העסקת העובדים

הסיכויים להציל את משחטת עוף העמק ברמת ישי מסגירה נראים קלושים ביותר. לטענת ההסתדרות, הסיכוי היחיד להביא למכירת המפעל ולהמשך העסקת העובדים הוא באמצעות הליך משפטי, ולכן הוחלט בהסתדרות לפתוח בצעדים למינוי כונס נכסים או מפרק למשחטה.

 

הליכים כאלה יהוו ייתרון מבחינת 200 עובדי המפעל - שכבר איבדו בפועל את מקום עבודתם ועדיין מתבצרים במפעל , כיוון שהוא יאפשר להם לתבוע חלק גדול מהכספים המגיעים להם מהביטוח הלאומי, עד סכום של כ-73 אלף שקל לעובד. זאת, למרות שהעובדים קיבלו את שכרם לחודש פברואר, אחרי עיכוב ובזכות מכירת מלאי העוף העודף שנותר במפעל.

 

בהסתדרות טוענים כי בעלי המפעל אינם משתפים פעולה במאמצים למכירת המפעל, ולכן הוחלט שהדרך היחידה, אם בכלל, למכור את המפעל ולפתוח אותו מחדש היא באמצעות הליך משפטי. "סירוב הבעלים לוותר על חלק מהחוב הוביל למבוי סתום ולהתבצרות העובדים זה היום ה-11 במפעל. הגיע הזמן שתתקבל החלטה בנושא", נכתב בהודעת ההסתדרות.

 

אתמול נפגשו נציגי ההסתדרות וועד העובדים עם רשם האגודות השיתופיות, כדי לקבל פרטים על האפשרות של פתיחה בהליך פירוק. עוף העמק נמצאת בבעלות שתי אגודות שיתופיות: מפעלי העמק ומשקי עמק יזרעאל. עד כה המגעים בין הרוכשים הפוטנציאליים לבין הקיבוצים, שהם הבעלים והנושים של המשחטה, אינם מניבים תוצאות.

 

האופציות העומדות לרשות ההסתדרות הן בקשת פירוק מרשם האגודות השיתופיות, שאחראי על פעילות האגודה המחזיקה במפעל, בקשת פירוק מבית המשפט או בקשה לכינוס נכסים.

 

קשיים במכירה לרמי לוי

אחד המתעניינים הוא רמי לוי, בעל רשת שיווק השקמה, שהודיע שלשום בכנסת שהוא מעוניין להשקיע 10 מיליון שקל לרכישת המפעל. למרות הצהרתו, ספק אם מגדלי העופות יהיו מוכנים לוותר על החוב שחייבים להם. לדברי שוקי עוגן, מנכ"ל מפעלי העמק, גם לא נראה שהמפעל יצליח לגבות חוב של כ־24 מיליון שקל מחברת טבע עוף העמק, שהיא בבעלות של 75% של אמנון אריאל ו־25% של עוף העמק.

 

גורמים בהסתדרות אמרו שהם מקווים שדווקא הליכה להליך של פירוק היא זו שתביא להתעניינות מחודשת מצד גופים עסקיים, שיקנו את המפעל לאחר שיוסדרו חובותיו לנושים בהליך של כינוס או פירוק. מהנהלת טבעוף העמק, המחזיקה בבעלות על מפעלי עוף העמק, נמסר בתגובה כי "למרות החובות הגדולים, ממשיכה הנהלת טבעוף העמק, במאמציה למצוא משקיע לרכישת המפעל, לטובת העובדים ומגדלי הפטם מהקיבוצים והמושבים, שנותרו ללא פרנסה".

 

עוד מציינים בהנהלה כי טובת העובדים מול עיניה וכי אתמול התבצעה מכירת מלאי העוף במקררים, להשגת משכורות פברואר, אשר הועברו לעובדי המפעל במזומן.

 

בינתיים רמי לוי טוען שהוא היחיד שמנהל מגעים לרכישת עוף העמק. "הם מדברים על ארבעה גופים אבל שמו של אף אחד לא עלה", הוא אומר. "אני מסתכל על רכישת עוף העמק משתי זוויות - אני מעוניין לייצר מקומות עבודה לעובדי המפעל ומעוניין לעשות טוב לצרכנים שלי, כדי שיוכלו לרכוש עוף במחיר זול יותר".

 

לדברי לוי, מלחמת העופות שפצח בה לפני כשנה הביאה לכך שכיום מחיר ק"ג עוף נמכר בעשרה שקלים. "בזכותי אנשים קונים עוף במחיר זול ב־50% ממחירו של בשר", אומר לוי, ובנשימה אחת מצהיר שהוא מוכר את העוף במחיר הפסד. "עוף שיוצא ממשחטה עולה לקונה 16 שקל כולל מע"מ. אני מוכר במחיר הפסד שיוצר תחרות, וגם כמה מהמתחרים שלי מוכרים עוף בעשרה שקלים".

 

בהכנת הידיעה השתתפו מיקי פלד, אורנה יפת, שרון רופא-אופיר ותני גולדשטיין
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה מפעל עוף העמק רמת ישי
צילום: אופיר יונה
מומלצים