שתף קטע נבחר

 

אסד: ישראל סרבה לסמן על המפה, והמו"מ כשל

נשיא סוריה פרש את גירסתו לשיחות העקיפות עם ירושלים. לדבריו, כדי לבחון את רצינות הכוונות, סוריה סימנה כמה נקודות על הכנרת והירדן ודרשה שיראל תסכים להן. לטענת אסד, אולמרט סרב להתחייב

נשיא סוריה, בשאר אסד, סיפק לראשונה את הגירסה שלו בנוגע לשיחות העקיפות שהתקיימו בין ישראל לבין סוריה בתקופה האחרונה. בראיון שהעניק לעיתון הלבנוני "א-ספיר", ושפורסם היום (ד'), אמר אסד כי אולמרט הודיע שהוא מוכן להחזיר את רמת הגולן במלואה, אך כאשר דרשה דמשק שישראל תתחייב על קו גבול שעובר בכמה נקודות מסוימות - ראש הממשלה הישראלי נסוג.   

 

בראיון אמר אסד: "הנחנו בסיס מסוים לשלום. הדיאלוג של אולמרט עם ראש ממשלת טורקיה ארדואן נמשך למשך שנה או יותר, עד שהגענו לנקודה שבה הוא היה מוכן להחזיר את רמת הגולן

במלואה. רק כשהוא הצהיר על כך בפני ארדואן, התחלנו בשיחות הבלתי ישירות".

  

הנשיא הסורי נשאל אם השיחות חצו כברת דרך משמעותית, והוא השיב בשלילה. "השיחות נכשלו כאשר רצינו לחצות כברת דרך, משום שהתברר שישראל אינה מוכנה לכך", אמר. "השיחות נעצרו סביב הגדרת קו ה-4 ביוני. משמעותה של ההגדרה היא לא סימון הגבול במפורט, אלא תיאורן של כמה נקודות. אנחנו הגדרנו מספר נקודות לאורך הכנרת ומספר נקודות לאורך נהר הירדן ובצפון. ביקשנו מישראל להוכיח את רצינותה בכך שהיא תסכים לנקודות הללו, אבל כשהגענו לניסוח הגבול אולמרט רצה לנסח זאת באופן מסבך ומעורפל, שיצריך דיון. אנחנו לא הסכמנו, והדיון הסתיים בנקודה הזו".

 

על בחירתו נתניהו בישראל אמר אסד כי מבחינתו אין הדבר מהווה שינוי משמעותי. "זהו שינוי טקטי, אך לא אסטרטגי". לעת עתה, אמר, אין כל חדש בשיח עם ישראל. "העובדה שהעם בישראל נוטה כיום לעבר 'הימין הקיצוני' היא הוכחה לתסכולה ולכשלונה של המדינה".

 

מחכה לאובמה

אסד התייחס גם לבחירתו של נשיא ארה"ב, ברק אובמה, ואמר כי "האיתותים ששלחה ארה"ב מבטיחים, אך סוריה עודה ממתינה למעשים - ובמיוחד בנושא המשא ומתן עם ישראל, שנראה כי הוא אינו בראש סדר העדיפויות של הממשל החדש שמיהר להשיק שתי יוזמות בעיראק ובאפגניסטן".

 

למרות זאת, הנשיא הסורי הוסיף כי עוד מוקדם לשפוט את הממשל האמריקני בעניין השלום משום שהם נמצאים במצב של הגדרת חזונות, כהגדרתו. "אנו מניחים כי המשלחות שביקרו בסוריה, ובמיוחד המשלחת ממשרד החוץ (האמריקני), באו כדי להקשיב למדינות האזור", אמר, "הביקורים הללו היו חיוביים, ולכל הפחות לא היו בהם תכתיבים אלא נכונות לשמוע באופן מלא את מה שיש לנו לומר".

 

אסד התייחס גם למאמצי הפיוס הבינערביים - ובמיוחד לפסגה המרובעת שהתקיימה לפני שבועיים בריאד בהשתתפות מנהיגי סעודיה, מצרים, כווית וסוריה, כשירדן מתואמת אף היא. הוא אמר: "מאמצי הפיוס האחרונים בכווית ובריאד לא השיגו קפיצת דרך משמעותית. זוהי התחלה שדומה להמראה של מטוס - זהו שלב קריטי, שאם מורידים את עוצמת המנועים, הוא מתרסק והכל מתמוטט". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסד. ישראל נוטה לימין הקיצוני
צילום: רויטרס
מומלצים