שתף קטע נבחר
 

רף: יציבות לאומי לא תיפגע אם לווה גדול יפול

יו"ר בנק לאומי, איתן רף: יש להתמודד עם הפצצה המתקתקת של האג"ח הקונצרניות - סכום עתק של 25 מיליארד שקלים יעמוד לפירעון ב-2009. המשנה למנכ"ל, זאב נהרי: גם אם טייקון או טייקונה יפלו, הלימות ההון של הבנק תישאר סבירה

"היציבות של הבנק לא תיפגע אם לווה גדול יפול", כך אמר הבוקר (ג') יו"ר בנק לאומי, איתן רף, במסיבת עיתונאים שנערכה עם פרסום דו"חות הבנק.

 

 

"אנו נמצאים היום בנקודת הכרעה קריטית למשק הישראלי", אמר רף, "אותה נקודה שבה עמד הממשל האמריקני ערב קריסת ליהמן ברדרס. בנקודה זו, על הממשלה לפעול במהירות ובנחישות.

 

"האתגר הראשון במעלה הוא ההתמודדות עם הפצצה המתקתקת של האג"ח הקונצרניות. סכום עתק של 25 מיליארד שקלים יעמדו לפירעון ב-2009, ובסה"כ כ-90 מיליארד שקלים בשלוש השנים הבאות. הבעיה עלולה להתגלגל גם לפתחם של הבנקים.

 

"גם אם הבנקים בחנו היטב כל אשראי שנתנו, נהגו באחריות בעת מתן האשראי והצטיידו בביטחונות המתאימים, הרי שקריסה של לווה עקב אי יכולת לשלם עבור האג"ח שבידי הציבור, עשויה להתגלגל לפתחם. הפתרון לבעיה זו חייב להיות מערכתי, כולל ומונהג על ידי הממשלה. אי פתרון הבעיה עלול לגרום לכדור שלג שקשה יהיה לעצור".

 

המשנה למנכ"ל בנק לאומי, זאב נהרי, אמר בהקשר זה: "גם אם טייקון יפול או טייקונה תיפול, צריך להיות נזק של לפחות 4 מיליארד שקל כדי שיוריד את שיעור הלימות ההון (היחס בין ההון העצמי של הבנק לבין האשראי שהוא נותן, א.ר) של הבנק לרמה של 10%, ואז עדיין הבנק יימצא בהלימות הון סבירה.

 

יש לציין, כי על פי הוראות בנק ישראל, מקסימום ההלוואה לקבוצת לווים עומדת על לא יותר מ-30% של ההון העצמי של הבנק, וללווה בודד – לא יותר מ-15% מההון העצמי.

 

רף ציין, כי "מאז ראשית ועד סוף 2008 רשמו המוסדות הפיננסיים בעולם הפסדים ומחיקות אחרות בהיקף בלתי נתפס של למעלה מטריליון ורבע דולר".

 

מנכ"ל בנק לאומי, גליה מאור, אמרה במסיבת העיתונאים, כי "תיק ההשקעות שלנו היה מאד סביר מבחינת הסיכון שלנו". לדברי מאור, "צריך לזכור שבנק לאומי פועל לפי אמות מידה מקצועיות. הוא לא נותן אשראי בלי שנותנים ביטחונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים