שתף קטע נבחר
 

הטוב שבכל העדות: החרוסת של פסקל

לכל עדה יש גרסה משלה לחרוסת שעולה על שולחן הפסח, אבל למה לא לגוון ולשלב בין המתכונים? פסקל פרץ-רובין מגישה את המיקס שלה - מתכון נהדר לחרוסת שעושה מיקס בין חרוסות של כמה עדות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ככל שהעמקתי בחקר המטעמים ממטבחי עדות ישראל, למדתי שלחרוסת יש מגוון לא מבוטל של גרסאות בהתאם למטבח ולעדה. לאורך השנים ניסתי, הכנתי וטעמתי המוני מתכוני חרוסת. בכל פעם ניסתי להחליט מי הכי טובה, אך האמת היא שכולן נהדרות וטעימות. לפי התגובות של בני המשפחה, מכרים וחברים להם הגשתי חרוסות בטעמים שונים, הגעתי לגרסת חרוסת שאהובה במיוחד על בני משפחתי. מכיל שילובים מעניינים של מרכיבים ממתכוני חרוסת של מספר עדות .

 

החרוסת של פסקל

המרכיבים (לקערה בינונית או 12 כדורים בינוניים):

500 גרם תמרים מגולענים או מחית תמרים

3/4 - 1 כוס יין אדום מתוק

200 גרם אגוזי מלך, גרוסים דק

100 גרם שקדים, טחונים דק

1/2 כוס סילאן (דבש תמרים)

1/2 תפוח עץ גרני סמית, קלוף ומגורר דק

1/2 בננה מעוכה

1/2 כפית קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

1/4 כפית זנגביל

קורט פלפל שחור

לקישוט: שקדים גרוסים ושומשום

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את מחית התמרים בסיר, מוסיפים את הסילאן והיין ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ובוחשים לעיסה אחידה ומוצקה.
  3. מסירים מהאש, מחכים שיצטנן מעט, יוצרים כדורים מגלגלים בשקדים או בגרגרי השומשום ומניחים לייבוש.

  

לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משלבת מתכונים. פסקל פרץ-רובין
צילום: חגי דקל
מומלצים