בריטניה: 3,000 הודעות פיטורים ביממה אחת
יום שחור בממלכה המאוחדת: חברת הביטוח נורוויץ' יוניון וענקית המטוסים בומברדייר הודיעו אתמול כי יפטרו יותר מ-1,000 עובדים בריטים כל אחת. בומברדייר תפטר גם 1,500 עובדים בקנדה ו-470 עובדים בארצות הברית
מכת פיטורי העובדים במשק הבריטי החריפה אתמול (ה') כאשר יותר מ-3,000 עובדים פוטרו על ידי חברות שונות.
שתי המפטרות הגדולות ביותר היו נורוויץ' יוניון לייף, חברת הביטוח הגדולה בבריטניה שבבעלות תאגיד אביבה, שהודיעה אתמול על כוונתה לפטר 1,100 עובדים קבועים וכ-600 עובדי קבלן במשרדיה שבסקוטלנד ובצפון אנגליה, ויצרנית הרכב בומברדייר, שהודיעה כי תפטר כ-1,000 עובדים במפעליה בבלפסט שבצפון אירלנד, בשל ירידה בתפוקה. 260 עובדים נוספים יפוטרו עקב סגירתו של מפעל בלקבורן לייצור דיסקים בלנצ'סטר, ו-130 עובדים יפוטרו מאחר ויצרנית הטלפונים הסלולריים AVX מעבירה עבודה מבריטניה לצ'כיה.
גם יו"ר בנק רויאל בנק אוף סקוטלנד, פיליפ המפטון הזהיר היום כי הבנק עומד לקצץ משרות רבות בסניפיו יקוצצו ברחבי העולם, במסגרת הניסיון של הבנק לקצץ את ההוצאות ב-2.5 מיליארד ליש"ט (3.7 מיליארד דולר) בתוך שלוש שנים. "נהיה כנים ונאמר שזה לא סוף הסיפור", אמר המפטון בפגישת בעלי המניות השנתית של הבנק.
"אנו כועסים שאביבה חוזרת על מה שנראה כתרגיל שנתי לקיצוץ אלפי עובדים", אמר דרק סימפסון, מנהיג איגוד העובדים יונייט. "בלתי מתקבל על הדעת שבעלי המניות יקבלו שוב דיבידנדים מלאים, ואילו התגמול לעובדים, שגרמו למפעל להצליח, הוא פיטורים".
בומברדייר העולמית מפטרת 3,000 עובדים
ענקית התחבורה בומברדייר החליטה לקצץ את כוח האדם במפעלי המטוסים שלה בכ-10%, שהם כ-3,000 עובדים ברחבי העולם, כולל 1,000 המפוטרים בצפון אירלנד, 1,030 עובדים במונטריאול, 475 עובדים במפעלה שבאזור דאוונסויו במחוז אונטריו בקנדה, 470 עובדים במפעלים שונים בארצות הברית ו-50 במקסיקו. זאת, כהמשך עגום ל-1,360 עובדים שהחברה כבר פיטרה בפברואר. בסך הכל פיטרה החברה, איפוא, מאז תחילת השנה כ4,400 עובדים.
הסיבה לפיטורים היא ירידה חדה בביקוש למוצרי החברה: החברה מצפה לירידה של 25% בהזמנות בשנה הנוכחית, ואינה רואה באופק שינוי לטובה.
"ידענו שהמשבר הכלכלי הגלובלי ישפיע, בשלב מסויים, על עסקי התעופה", אומר רונלד קיין, יו"ר האיגוד המקצועי של עובדי התחבורה בקנדה, "אבל עדיין, זה מזעזע כאשר זה קורה. זה כואב מאוד. מה יעשו כל העובדים הצעירים הללו עם כישוריהם, כשאין עבודה בתעשייה? זאת מכה אנושה למשפחות הצעירות".