מועצת הביטחון תגנה את צפון קוריאה - בזהירות
חמש החברות הקבועות של מועצת הביטחון ולצידן יפן סיכמו את נוסח ההצהרה שתגנה את שיגור הטיל בתחילת השבוע. ההסכמה הושגה לאחר שיפן חזרה בה מהדרישה להצעת החלטה חריפה יותר. קבלת ההצהרה צפויה ביום שני
העולם נרעש - אבל קצת פחות. כמה מדינות מפתח החברות במועצת הביטחון של האו"ם הגיעו אמש (שבת) להסכמה על טיוטת הצהרה שתגנה את שיגור הטיל השבוע בידי צפון קוריאה ותקרא להחמרת הסנקציות שהוטלו על המדינה. נראה כי ההצהרה תעלה לדיון מחר, יום שני.
נציגי חמש החברות הקבועות – ארה"ב, סין, רוסיה, בריטניה וצרפת – ולצידן יפן, נפגשו לאחר שטוקיו חזרה בה מהדרישה לאמץ הצעת החלטה חדשה בנושא. הצהרה נשיאותית מטעם מועצת הביטחון נחשבת לצעד חלש יותר מהצעת החלטה שכזו.
לדברי מקורות דיפלומטים, ההצהרה מגנה את שיגור הטיל הבליסטי ב-5 באפריל
פרשנות:
גם ישראל צריכה לדאוג
רון בן ישי
כמו צפון קוריאה ואיראן - מדינה שיכולה לשלוח לוויין לחלל מסוגלת גם לשגר טיל גרעיני לטווחים ארוכים. אבל הסכנה האמיתית נובעת מכך שהמשטר של קים ג'ונג איל חסר אחריות
ההצהרה שצפויה להתקבל קוראת להקפאת נכסיהם של חברות וארגונים המעורבים בייבוא וביצוא של טכנולוגיות טילים, נשק גרעיני ונשק להשמדה המונית. עליה להיות מאושרת פה אחד בידי 15 החברות במועצה.
ארה"ב נסוגה מעט - יפן אחריה
סין ורוסיה התנגדו לקדם הצעת החלטה בנושא, כפי שדרשו נציגי יפן וארה"ב במועצה. הראשונה לסגת מדרישה זו היתה ארה"ב, שהחליטה כי ניתן להסתפק בהצהרה מטעם המועצה. המקורות סיפרו כי כעת השתכנעה גם יפן והסירה את דרישתה התקיפה בנושא.שגרירת ארה"ב באו"ם, סוזן רייס, אמרה בתום הפגישה שבה גובשה ההצהרה: "אנו חושבים שהנוסח מעביר מסר ברור". עם זאת, היא סירבה לפרט אודות תוכן המסמך.
צפון קוריאה איימה כי הטלת סנקציות מצד האו"ם – עלולה להביא לפרישתה מהשיחות לפירוק נשק הנערכות עם סין, רוסיה, יפן, קוריאה הדרומית וארה"ב.
פורסם לראשונה 11/04/2009 21:36
המועצה תתכנס רק מחר. ארכיון
צילום: AP
מומלצים