היום: מכרז למכירת עוף העמק
במכרז למכירת המשחטה הסגורה ישתתפו, לפי הערכות, חמישה מועמדים, ביניהם רמי לוי, אבל ההערכה היא שאף אחד מהם לא יציע מספיק כסף כדי לסגור את החובות ולהציל את המפעל ו-200 עובדיו, שנמצאים כבר חודש בביתם
מפרק משחטת עוף העמק, עורך הדין נמרוד טפר, יקבל היום (ג') לידיו את מעטפות המכרז למכירת המפעל, שהוא מנהל בחסות בית המשפט המחוזי בחיפה.
ההערכות הן שבמכרז ישתתפו חמש חברות, ביניהן רמי לוי, בעלי רשת השיווק השקמה, יחד עם חברת העופות עוף ירושלים ומגדל עופות נוסף מהצפון. לוי הציע תמורת המפעל 10 מיליון שקלים. על פניו, נראה שאם לוי לא ישפר את הצעתו - או אם לא תתקבל העצה חלופית, גבוהה יותר, המפעל לא יימכר, כיוון שהמפעל שקוע בחובות של יותר מ-20 מיליון שקלים - כולל שיעבוד של הקרקע עליה יושב המפעל, ששטחה 18 דונם, לטובת הקיבוצים והמושבים, ולא ברור איך לוי מתכוון להחזיר את החובות.
"הסיכוי שמישהו יקנה את המפעל ויפעיל אותו מחדש הוא קטן מאוד", אומר גורם המעורה בנעשה במפעל, "לאף אחד אין אינטרס לקחת על עצמו את החוב".
מפעל עוף העמק הפסיק לפעול לפני כחודש, ו-200 עובדיו נשלחו לחופשה ללא תשלום. מדובר במפעל שכבר כמה שנים אינו רווחי, אך הוא נקלע לקשיים לאחרונה בגלל שלא הצליח לגייס כסף להפעלתו בשל משבר האשראי. הנהלת המפעל ניסתה בשבוע שעבר, בסיוע ההסתדרות, לגייס כסף - מהבנקים, מהממשלה ומהקיבוצים המחזיקים את המפעל בבעלותם - כדי למנוע את הסגירה, אך לא הצליחה בכך.
המפעל נכנס לפירוק לבקשת העובדים, כיוון שרק במצב של פירוק הם יכולים לקבל שכר ופיצויים מהביטוח הלאומי. זאת, מאחר ולקיבוצים ולמושבים, המחזיקים בשיעבוד על הקרקע, אין צורך בפירוק, ומאחר והבנק הבינלאומי, שהוא אחד הנושים העיקריים של המפעל, אינו מעוניין להקדיש מאמץ משפטי לנושא. "הבנק, כמו הנושים האחרים, לא רצה להיות 'האיש הרע' שסוגר את המפעל הזה, ובסופו של דבר העניין התגלגל על העובדים עצמם.