התמ"ת מציג: ניסויים בבני אדם לצמצום האבטלה
שר התמ"ת יציג תוכנית למלחמה באבטלה. בין היתר היא אמורה ליצור מקומות עבודה על ידי הרחבת הניסויים בבני אדם. סעיף נוסף יעניק בונוס של עד 6,000 שקלים למובטלים שימצאו עבודה בכוחות עצמם
מובטל יקר, מצאת עבודה בכוחות עצמך ולא דרך שירות התעסוקה? תקבל מהמדינה בונוס של 6,000 שקל. העבירו אותך לעבוד ארבעה ימים בשבוע? המדינה תשלם לך על הימים שבהם לא תעבוד. לא מצליח למצוא עבודה? המדינה תרכוש בשבילך הצעות עבודה מחברות פרטיות - כך עולה מתוכניתו החדשה של שר התמ”ת הנכנס בנימין בן-אליעזר למאבק באבטלה.
- הלמ"ס: שיעור האבטלה בפברואר - 6.9%
- התמ"ת: האבטלה לא תרד אחרי המשבר
- התמ"ת: תוך שבוע נציג תוכנית למלחמה באבטלה
לבקשת שר התמ”ת בנימין בן-אליעזר, האחראי על שוק העבודה בישראל, הכין בימים האחרונים הצוות המקצועי של משרדו תוכנית - הנחשפת כאן לראשונה - כדי להקטין את ממדי האבטלה. בראש הצוות המקצועי שגיבש את התוכנית עמד מנהל מינהל סחר החוץ במשרד בועז הירש. עלות התוכנית: מאות מיליוני שקלים. היום (ב') יקבל לידיו השר בן-אליעזר את התוכנית ומחרתיים יציג אותה במהלך פגישתו עם שר האוצר.
מדי חודש פוקדים את שירות התעסוקה בממוצע כ-210 אלף דורשי עבודה. רק כ-12 אלף מהם מוצאים עבודה בחודש. אחד הסעיפים העיקרים בתוכנית מציע שכל מובטל שימצא עבודה שלא באמצעות שירות התעסוקה יקבל מהמדינה בונוס של עד 6,000 שקל אם יתמיד בעבודתו לפחות 8 חודשים. בשלב הראשון ייהנו מהסעיף הזה 3,000 מובטלים.
נוסף על כך מציעים מחברי התוכנית שהמדינה תרכוש מחברות השמה פרטיות הצעות עבודה איכותיות ותעביר אותן לשירות התעסוקה. הצעות העבודה יוצעו לאקדמאים ולאנשי היי-טק. הכוונה היא לרכוש בשלב ראשון הצעות עבודה לכ-5,000 מובטלים. עלות הסעיף הזה: כ-20 מיליון שקל.
השתתפות בשכר: התוכנית מציעה גם השתתפות של המדינה בשכרם של עובדים שייקלטו באזורי הפריפריה או של עובדים מאוכלוסיות מיוחדות. המדינה תשלם למעסיק 1,000 שקל בחודש למשך כ-30 חודשים תמורת כל עובד שהוא יקלוט. על פי התוכנית יינתן בשלב ראשון סיוע לכ-6,600 עובדים בפריפריה.
מפעלים שלא יפטרו עובדים, אך יעברו לארבעה ימי עבודה בשבוע, יזכו להשתתפות בשכרם של העובדים שיעבדו פחות בסכום של עד 12 אלף שקל לעובד במהלך השנה. מחברי התוכנית מעריכים שבדרך הזאת יישמרו מקומות העבודה של כ-30 אלף עובדים במשק.
ניסויים בבני אדם:
כיום מעסיקה תעשיית הניסויים בבני אדם בישראל כ-2,000 עובדים - עובדי בתי חולים, עובדי מעבדות, חוקרים ועוד - והיא מכניסה כמיליארד שקל בשנה. על פי התוכנית יפעלו משרדי הבריאות והתמ”ת להשלמה מהירה של החקיקה בכפוף לחוקים ולאמנות הבינלאומיות. כתוצאה מכך יוכלו יותר ויותר חברות לתרופות ולציוד רפואי מרחבי העולם לבצע ניסויים בבני אדם בישראל. שינויי החקיקה האלה יכפילו - כך מעריכים - את תעשיית הניסויים הקליניים לכ-4,000 עובדים.
סיוע לעסקים קטנים: שירות התעסוקה יציע למובטלים - בעיקר מתחום ההיי-טק - לפתוח עסקים קטנים או להיות יזמים ולזכות בסיוע מהמדינה.
עבודות יזומות: התוכנית ”מחזירה לחיים” את העבודות היזומות ברשות העתיקות, ברשות הטבע והגנים, בחברה לשימור אתרים ועוד. על פי התוכנית כ-2,500 מובטלים יישלחו לעבודות האלה.
הכתבה המלאה התפרסמה הבוקר ב"ידיעות אחרונות"