ברק: חילוקי דעות עם אובמה? רק תחילת הדיאלוג
שר הביטחון מיישר קו עם ראש הממשלה, לאחר הפגישה בבית הלבן: "היה שם דיאלוג רציני, אני שמח שהנשיא מתכוון לדחוף להסדר אזורי כולל". לדבריו, "המאחזים הבלתי מורשים זו בעיה שלנו, כמדינה שומרת חוק"
חילוקי הדעות המדיניים בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא ארה"ב ברק אובמה, שנועדו לראשונה אמש, לא מרשימים את שר הביטחון, אהוד ברק. כשנשאל הבוקר (יום ג') לגבי המחלוקות בין המנהיגים השיב: "יותר נכון להגיד שהיה שם דיאלוג רציני".
אחרי הפסגה בוושינגטון
- הסיקור בעולם: "אהבה קשוחה" ו"קרב רצונות"
- חמאס: אובמה מטעה את העולם
- הפלסטינים לארה"ב: נתניהו לא רוצה שלום
- נתניהו ממאדים, אובמה מנוגה / פרשנות
ברק, שצפה היום על התקדמות בניית גדר ההפרדה וביקר בפיקוד המרכז בליווי קצינים בכירים, סיפר ששוחח אמש לאחר חצות עם נתניהו, ושמע ממנו "חלק מהדברים" שעלו בפגישה הממושכת בבית הלבן.
"אנחנו בהתחלה של דיאלוג רציני עם האמריקאים, הוא ייקח זמן והוא יקיף את כל הנושאים", אמר.
לדבריו, "שמחתי מאוד לשמוע שהנשיא אובמה מתכוון לדחוף את הרעיון של הסדר אזורי כולל. נדמה לי שזו הגישה הנכונה ושרוב מנהיגי האזור, ובטח אנחנו פה שמעלים את זה כבר הרבה זמן, מאמנים שזו הדרך הנכונה. שמחתי לשמוע שהנשיא מבין שהנושא האיראני הוא נושא רציני. האתגר הוא לא רק איך לדבר איתם, אלא מה עושים אם מסתבר שהאיראנים ממשיכים לחתור בעקביות ליכולת גרעינית צבאית".
שר הביטחון הוסיף שישראל לא מסתירה את עמדתה מהאמריקנים - "שהזמן לסנקציות צריך להיות קצוב וקצר ועוקב לשיח, שגם הוא צריך להיות קצר. ישראל לא מורידה שום אופציה מהשולחן ואנחנו ממליצים גם לאחרים לא להוריד שום אופציה מהשולחן".
כשנשאל לגבי סוגיית שתי המדינות, הצהרה ממנה נתניהו מתחמק בעקשנות, ביקש כמו נתניהו לקשר את הנושא לאיראן: "עמדתי ועמדת מפלגת העבודה ידועה, אנחנו בעד שתי מדינות לשני עמים.
אני רק לא מאמין שארבע המילים האלו יגרמו לאיראן להפסיק ולעצור את הצנטריפוגות. ישראל כבר אמרה בעבר שתי מדינות לשני עמים וזה לא גרם לפלסטינים ליפול לזרועותינו ולהשלים את כל ההכרעות הקשות שעוד נדרשות".
ומה עם ההתנחלויות והמאחזים? "המאחזים הבלתי מורשים הם אינם בעיה בינינו לבין האמריקאים או הפלסטינים, הבעיה היא בינינו לבין עצמנו", אמר שר הביטחון בסיור. "במדינה שומרת חוק חייבת להיות מרות של המדינה ושל הממשלה על אזרחיה. מדינה שמכבדת את עצמה לא יכולה לקבל, לדוגמה, מאחזים על אדמה פלסטינית פרטית, ואנחנו נצטרך לפעול בנושאים האלה".