שתף קטע נבחר

לין עתר נגד עסקת החבילה - אך לא הצביע נגדה

עסקת החבילה בין האוצר, ההסתדרות והארגונים הכלכליים, שמהווה בסיס לתקציב המדינה, אושרה אתמול פה אחד בלשכת התיאום של הארגונים. נציג איגוד לשכות המסחר, שהרעיש עולמות נגד העסקה ואף עתר נגדה לבית הדין, נמנע

איגוד לשכות המסחר, שהרעיש עולמות נגד עסקת החבילה שקבעה את הצעת תקציב המדינה לשנים 2009-2010, ואף עתר נגדה לבית הדין לעבודה, לא הצביע נגד העסקה אתמול (ד') בישיבת לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים. בדיון, שנערך בלשכת התיאום לאישור העסקה, השתתף מנכ"ל האיגוד, יחזקאל דסקל, שהחליט להימנע בהצבעה.

 

דסקל מסר ל-ynet: "נמנעתי בהצבעה שהתקיימה אמש בלשכת התאום של הארגונים הכלכליים על עסקת החבילה. אין בכוונת איגוד לשכות המסחר לצאת כנגד עסקת החבילה כפי שסוכמה במסגרת חוק ההסדרים, אלא רק כנגד הצעות חקיקה בתחום יחסי העבודה שהוכנסה ברגע האחרון לעסקה על-ידי יו"ר ההסתדרות, כאשר לא הייתה כל סיבה או הצדקה עניינית לשלבן במסגרת התוכנית להבראת המשק. וזאת למרות שהובא לידיעתנו כי הוכנסו בנוסחים לחוק מספר תיקונים.

 

"מדובר בניגודי השקפות עמוקים בין מגזר התעשיינים לבין המגזר העסקי החופשי. בקרב התעשיינים מקובלים הסכמי עבודה קיבוציים, עבודה מאורגנת ויחסים קרובים מאד עם הסתדרות העובדים הכללית. לעומת זאת, המגזר העסקי החופשי אינו מעוניין בהסכמי עבודה קיבוציים ובחדירת נציג ההסתדרות הכללית אל תוך עסקיו. יש לו עניין ברור ומרכזי שלא להפוך את בעלי העסקים בישראל לעבריינים.

 

"במסגרת עסקת החבילה אכן קיבלו התעשיינים הטבות מפליגות לעומת כלל המגזר העסקי - הקצבה לעידוד השקעות הון, הגדלת תקציב המדען הראשי וערביות בהיקף מאסיבי לעסקאות יצוא. אפשר להבין את האינטרסים של התעשיינים, אולם, יש להצטער על כך שהם לא רואים לטווח ארוך את השינויים החמורים בחקיקת דיני עבודה אשר ישפיעו על כל אחד ואחד מהם. השאלה היא האם הם למדו את השינויים הללו מספיק לעומק בכדי להעריך את תוצאתם לטווח הארוך על המגזר העסקי".

 

"הופכים אותנו לעבריינים" - והאיגוד לא מתנגד

התאחדות התעשיינים ונשיאות לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים אישרו אתמול פה אחד את עסקת החבילה בין הממשלה, ההסתדרות והארגונים הכלכליים לקביעת תקציב המדינה. מדובר בפשרה שסוכמה בדיוני "השולחן העגול" בין הגופים, כתחליף להצעת התקציב שהכין האוצר.

 

עסקת החבילה, הראשונה מאז שנות ה-80', ביטלה את מרבית ה"גזרות" שהטיל האוצר על השכבות החלשות, הגדילה, לראשונה מזה שנים, את תקרת התקציב, ועוררה סערה שהביאה להתפטרותו של הממונה על התקציבים באוצר, רם בלינקוב.

 

יו"ר איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין - שמתנגד ל"ברית" שנרקמה בשנים האחרונות בין ההסתדרות להתאחדות התעשיינים - השמיע בימים האחרונים בתקשורת ביקורת חריפה נגד עסקת החבילה.

 

בין השאר, הצהיר לין כי "ההצעות של עיני (שנכללו בעסקת החבילה, ת.ג) מחזירות אותנו לימי מפא"י החשוכים", ו"גורמות להגבלות קיצוניות על חופש העיסוק, הכבדות כספיות על המעסיקים, והפיכת המגזר העסקי כולו לחשוד בפלילים שצריך להוכיח את חפותו. הן ימאיסו את המשק הישראלי על יזמים ויפגעו קשות בכלכלה הישראלית. חברות זרות ורב לאומיות ישקלו פעמיים אם לפתוח בישראל עסקים".

 

בעתירה שהגיש האיגוד לבית הדין הארצי לעבודה הוא ביקש להוציא צווי מניעה נגד הליכי החקיקה בתחום יחסי העבודה הכרוכים בעסקת החבילה. בעתירה נטען, כי ההסתדרות "ביצעה גניבת דעת תוך ניצול ציני של חולשת הממשלה", וכי "הליכי החקיקה ירעו באופן משמעותי את מצב המעסיקים בישראל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין
צילום: מיכה קירשנר
מומלצים