הבנק המרכזי ביפן העלה את תחזית הצמיחה
לאחר שהכלכלה רשמה התכווצות של יותר מ-15% ברבעון הראשון של 2009, הבנק המרכזי ביפן סבור שהגיעה עת ההתאוששות. "הייצוא והייצור מתחילים להתאזן", הודיע הבנק והעלה את התחזית, לראשונה מאז 2006
הבנק המרכזי ביפן העלה את התחזית הכלכלית לראשונה מזה כמעט שלוש שנים, עקב סימנים לכך שהתכווצות השיא שנרשמה ברבעון האחרון היא השלב הגרוע מכל במיתון.
השפל הגדול
כלכלת יפן התכווצה ב-15.2% ברבעון הראשון
סוכנויות הידיעות
הכלכלה השניה בגודלה בעולם רשמה את ההתכווצות החדה ביותר מאז 1955 לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בחישוב רבעוני, התכווצה הכלכלה ב-4%.
"התנאים הכלכליים מידרדרים, אך הייצוא והייצור מתחילים להתאזן", הודיע היום (ו') הבנק בטוקיו, "נראה שאנו יוצאים משלב הנפילה החופשית", אמר נגיד הבנק מסאקי שירקאווה במסיבת עיתונאים. לדבריו, ברבעון הנוכחי התמ"ג יהיה "גבוה משמעותית" מההתכווצות השנתית של 15.2% שנרשמה בשלושת החודשים הראשונים השנה. מדובר בהתכווצות הגדולה ביותר שנרשמה מאז החל התיעוד ב-1955. "קצב ההידרדרות בתנאים הכלכליים צפוי להתמתן בהדרגה", אמר הנגיד.
הבנק המרכזי החליט גם לקבל כערבויות איגרות חוב ריבוניות צמודות מט"ח, כדי להקל על הבנקים להשיג מזומנים. השיפור הראשון בהערכה הכלכלית מאז יולי 2006 מעיד כי שיראקאווה והמועצה אינם מעוניינים להוסיף ולהרחיב תוכניות לרכישת חובות תאגידיים וממשלתיים, גם לא כנגד איום הדפלציה.
"שיפור ההערכה הכלכלית הופיע כאישור לנתונים האחרונים שכבר אותתו על יציאה מהשפל", אמר איזורו קאטו, כלכלן ראשי במכון המחקר טוטאן בטוקיו. יש להתייחס להוספת החוב צמוד המט"ח כערבונות כ"מכשיר אחד מרבים לשימוש ביום סגריר", אמר קאטו.
נגיד הבנק, מסאקי שירקאווה
צילום: AP
מומלצים