שתף קטע נבחר

 

קלינטון: יהיו השלכות להתגרות של צפון קוריאה

החזית הבינלאומית נגד המדינה הקומוניסטית ממשיכה לצבור תאוצה. מזכירת המדינה האמריקנית האשימה את פיונגיאנג בהתנהגות פרובוקטיבית ולוחמנית, בעוד שרוסיה הביעה "דאגה רצינית" בפני שגריר צפון קוריאה במוסקבה

המתח על רקע ניסוי הגרעין בצפון קוריאה הולך וגואה. מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, הבטיחה הערב (יום ד') כי ארצות הברית תתייצב לצד בעלות בריתה - יפן ודרום קוריאה - לנוכח האיום שמציבה צפון קוריאה בשל פעולותיה לשכלל את תוכניתהּ הגרעינית.

 

המשבר הצפון קוריאני - סיקור נרחב ב-ynet:

 

קלינטון אמרה מסיבת עיתונאים כי הניסוי הגרעיני שערכה פיונגיאנג מעיד על "ההתנהגות הפרובוקטיבית והלוחמנית של צפון קוריאה כלפי שכנותיה". מזכירת המדינה ביקשה להבהיר לפרנסי המשטר הקומוניסטי כי לפעולותיו "יהיו השלכות". היא הסבירה כי המגעים הדיפלומטים במועצת הביטחון  של האו"ם יביאו להחלטה שתהיה "רק חלק מההשלכות שעימן תתמודד צפון קוריאה".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הבית הלבן פרסם אף הוא הודעה ביחס לצפון קוריאה ואמר כי המדינה מביאה להעמקת הבידוד הבינלאומי בגלל "האיומים וצחצוח החרבות" שנשמעים

בפיונגיאנג. "ההרגשה שלי היא שהם פשוט מחפשים תשומת לב חדשה", אמר דובר הבית הלבן, רוברט גיבס.

 

במקביל, משרד החוץ הרוסי זימן הערב לשיחה את שגריר צפון קוריאה במוסקבה והביע בפניו "דאגה רצינית" בעקבות הניסוי הגרעיני שביצעה פיונגיאנג השבוע. משרד החוץ במוסקבה שב וקרא למדינה הקומוניסטית להצטרף לשיחות הבין לאומיות שנועדו להביא לקיצה של תוכנית הגרעין של פיוניאנג.

 

מוקדם יותר היום אמר גורם בשירותי הביטחון של רוסיה שארצו החלה לנקוט צעדי מנע - בהם צעדים צבאיים - בעקבות הניסוי הקוריאני. הוא התייחס לעובדה שרוסיה קראה למועצת הביטחון לקבל החלטה שתביא לחידוש השיחות עם צפון קוריאה, ולא להסתפק בענישה.

 

בגין הניסוי הגרעיני ושלושת השיגורים, התכנסה שלשום מועצת הביטחון של האו"ם לדיון חירום, שבסופו גינתה פה אחד את מעשיה של פיונגיאנג, הגדירה

אותם "הפרה ברורה" של החלטותיה, ואותתה כי בכוונתה לגבש החלטה חדשה נגד המדינה הקומוניסטית המבודדת.

 

רוסיה וסין נחשבות לבעלות בריתה ההיסטוריות של צפון קוריאה, והסכמתן דרושה לקבלת החלטות נגדה במועצת הביטחון של האו"ם. בנוסף משמשת כעת רוסיה כנשיאה התורנית של מועצת הביטחון, ולפיכך חולשת על סדר היום במועצה. נשיאה, דמיטרי מדבדב, כבר גינה את הניסויים הצפון קוריאניים האחרונים, אך משרד החוץ שלו הזהיר את הקהילה הבינלאומית מקבלת החלטות נמהרות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגנה לשכנות. קלינטון
צילום: AFP
תשומת לב. גיבס
צילום: AP
מומלצים