אריסון: תפקיד הבנק הוא ללמד לקחת אחריות
כך לדברי בעלת השליטה בפועלים, שרי אריסון, במפגש עם התקשורת לקידום ספרה. לדבריה, יכולת התקשור שלה סייעה לה להבין את המחלוקת עם בנק ישראל. כשנשאלה על סטנלי פישר, ענתה: "אני מעדיפה להתייחס לאנרגיה של אגו וכוחנות"
"הבנקאות, כמו כל דבר שאני עושה, קשורה ישירות לשליחות שלי", כך אמרה היום (א') אשת העסקים שרי אריסון בראיון שהעניקה ל-ynet לרגל צאת ספרה החדש "לידה". "תפקיד הבנק הוא לעזור לאנשים להתעצם וללמד אותם לקחת אחריות על עסקיהם ועל מה שהם עושים ועל ההחלטות הפיננסיות שלהם", אמרה אריסון.
"כל זה אינו סותר את הרווחיות של הבנק, להפך: אם אנשים יבינו שהבנק משלב בעסקים שלו את השיעור שהוא נותן, את לקיחת האחריות האישית והמקצועית שלו, את האחריות החברתית והסביבתית, זה רק יסייע לתמיכה ולרווחיות שלו.
אני מאמינה שאנשים הם טובים, יש להם אמונה והם ירצו לקדם עסק כשהעסק יקדם אותם גם במישורים האלה".
"מה שנראה היום מאוד מובן מאליו לא היה מובן לפני עשר, חמש עשרה שנה. כשדיברתי בחברת שיכון ובינוי על כך שצריך לבנות באופן שיהיה לאנשים אור ואוויר וירוק בעיניים ועל בנייה שלא מזיקה לסביבה, אף אחד לא הבין על מה אני מדברת. רק אחרי שקניתי את העובדים ועשינו שינוי במבנה העסק התחילו להבין. כך גם בבנקאות: היום לא כולם מבינים אך בעוד עשר שנים התובנות שלי יהיו מיינסטרים".
אריסון, שניסתה בדברים הללו להסביר את הקשר שבין עיסוקה בבנקאות ובין החזון הרוחני העומד במרכז ספרה סירבה להתייחס בראיון ישירות לבעיות שאיתם מתמודד הבנק שלה ובעיקר למחלוקת שנתגלעה לאחרונה בינו לבין בנק ישראל והנגיד סטנלי פישר.
"אגו וכוחנות"
כשאריסון נשאלה במה הועילה יכולת התקשור שלה בהבנת כוונותיו של פישר, שהרי היא הצהירה לא פעם שאינה מבינה מה הנגיד רוצה השיבה: "זה בהחלט עזר לי להבין. אני לא רוצה להתייחס לסטנלי פישר. אני מעדיפה להתייחס לאנרגיה, אנרגיה של אגו וכוחנות, אנרגיה ישנה שבתהליך של יציאה. האנרגיה הזאת היא כמו פצע שמגליד כשיוצאת מוגלה. כשדברים משתנים כל הג'יפה יוצאת, זה יכול להיות בצורת מחלות, רעידות אדמה או לחילופין אנשים עם אגו מנופח".כשאריסון נשאלה האם הכוונה היא לסטנלי פישר, השיבה: "לא, לא, בשום אופן. אני לא מתייחסת לסטנלי פישר ואסור שהדברים יתפרשו כך. זו אמירה כללית. הדרך שלי היא לא לדבר על אנשים באופן אישי וכשאני כן צריכה להגיד דברים אני אומרת אותם בברור.
בתשובה לשאלה האם היא מתוכננת לעשות צעדים נוספים בקשר לפרשה אמרה אריסון: "אני עשיתי את שלי, העברתי את החומר למבקר, מה הם יבחרו לעשות – לכל אדם יש בחירה חופשית. כרגע הדבר הכי חשוב לבנק הפועלים זה להתייצב, להיערך לכניסתו של יאיר סרוסי ולהתחיל לעבוד במקום להתעסק בפרשה.
אריסון והתקשורת הישראלית: דו שיח של חירשים
המפגש עם אריסון נערך במסגרת אירוע שערכה המיליארדרית הבוקר לכלל התקשורת, כהמשך לראיונות שהשיקה בסוף השבוע לידיעות אחרונות ולערוץ 2 ובמסגרת קידום המכירות של ספרה, ו/או שיקום תדמיתה מהמהלומות שחטפה מפישר – ואצל אריסון, כמו אצל אריסון קשה לדעת מה מקדם את מה.למפגש הגיעה כל התקשורת הכלכלית הישראלית ואריסון כיבדה אותה בנאום ובהקרנת סרט שהכינה קבוצת אריסון האמור לתאר את פעילותה. אריסון דיברה על מה שהיא מגדירה כרוחניות, על שליחותו של האדם בעולם, על פקיחת עיניים, על לקיחת אחריות, על שינוי ועל המפגש בין המוח והלב לעסקים ועל "מודל עסקי ורוחני חדש לעולם חדש". אלא שהתחושה שהתעוררה במפגש הייתה שמרבית הנוכחים אינם לוקחים ברצינות את דבריה הנרגשים של אריסון ומגיבים בציניות ואילו אריסון כלל אינה מודעת לציניות כיוון שלרגע לא הביטה בפניו של צבא העיתונאים שעמד מולה.
במהלך הקרנת סרטה, שאמור להציג את חזונה הרוחני עסקי של הקבוצה שלה לא צפתה אריסון אפילו פעם אחת בפניהם של העיתונאים שהיו אמורים ללמוד את המסר ולכן לא יכלה לדעת שרובם כלל לא צפו בסרט.
אריסון נשאלה: האם את מודעת לצורה בה אנשים מתייחסים אליך? האם כשאת מתיימרת ללמד את הציבור הישראלי את מהות החיים את יכולה להצביע על משהו שאת למדת מהמפגש הקשה שלך עם הציבור הזה? "בוודאי ובוודאי", עונה אריסון, "אני לומדת כל יום וכל היום מכל אדם שאני רואה וכל אדם שאני פוגשת בו. אני לומדת מהציבור, מהתקשורת, אני מתייחסת לעצמי כשיקוף של הזולת, כשאני רואה מישהו שעומד מולי והוא מקרין מה שהוא מקרין, גם אם זו ציניות או ביקורת או שיפוט, אני שואלת מייד, מה מנסים לשקף לי שנמצא בתוכי?"
ומה למדת?
"על כך תקראו בספר שלי".