מתח שיא בכנסת: ריבלין מחפש יועץ משפטי חדש
אחרי מכתבים חריפים והרבה דם רע, מבקש יו"ר הכנסת להקים ועדת איתור - ו"להיפטר" מנורית אלשטיין שלושה חודשים לפני הפנסיה. העילה: טענתו של ח"כ מטלון, המרותק לכיסא גלגלים, כי סירבה לאשר לו נהג אישי. הגיבה: "אני שומרת על קופת הציבור, זו דמגוגיה"
עוד יש זמן ליועצת - אבל כבר מחפשים לה יורשת: יושב-ראש הכנסת, ראובן ריבלין, החל לגבש ועדת איתור לאיוש משרת היועץ המשפטי הבא לבית המחוקקים. על-פי ההודעה שנמסרה הבוקר (יום ג'), ריבלין פנה לנשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש, כדי שתמנה שופט בדימוס לעמוד בראש הוועדה, כנדרש בחוק.
זה זמן רב שאלשטיין וריבלין אינם מיודדים, בלשון המעטה. בימים האחרונים הגיעה המתיחות לשיא, בחלופת מכתבים נזעמת - באחד מהם אף טען היו"ר כי היועצת שלו "מביישת את המוסד". זאת לאחר שהיא התנגדה לבקשתו של ח"כ משה מטלון (ישראל ביתנו), נכה צה"ל המרותק לכיסא גלגלים, לקבל נהג אישי. אולם נראה כי פרשת מטלון מהווה רק חלק אחד בעימות בין ריבלין לאלשטיין. לאחרונה חיברה אלשטיין חוות דעת נוספת, בה הסתייגה מהאופן בו ביקש ריבלין למנות עוזר נוסף ליושבי ראש ועדות הכנסת.
על-פי הודעת הכנסת, כהונת היועצת המשפטית הנוכחית, נורית אלשטיין, תפקע באפריל 2010, בהגיעה לגיל 65, והכוונה היא כי היועץ או היועצת הבאים ייכנסו לתפקידם בחודש ינואר, שלושה חודשים קודם לכן. "החוק מאפשר מינוי יועץ משפטי 90 יום לפני פקיעת כהונת היועץ המשפטי המכהן", נמסר מהכנסת.
בשבועות האחרונים עלתה במסדרונות הכנסת תהייה בנוגע לשאלה, האם תפעל הנהלת הכנסת להאריך את כהונתה של אלשטיין. כעת מתברר כי לא זו בלבד שהכהונה לא תוארך - היא אף תקוצר בשלושה חודשים.
עוד נכתב בהודעת הכנסת כי "ריבלין מבקש כי הוועדה תתחיל להתכנס לכל המאוחר בחודש ספטמבר, כדי שתוכל לגבש את המלצותיה עד דצמבר 2009. לשם כך הודיע אתמול גם ליו"רי הוועדות על מינויים: יו"ר ועדת החוקה, יו"ר ועדת הכנסת, יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, נציב שירות המדינה וראש לשכת עורכי הדין. כמו-כן ייבחר נציג מוסכם מאחת הפקולטות למשפטים".
אלשטיין אומרת בתגובה, כי שמעה את ההחלטה דרך התקשורת: "זה לא מאבק אישי. אני לא רואה את עצמי כיועצת משפטית שנאבקת מאבקים אישיים. אני עושה את תפקידי כמיטב יכולתי". על בקשתו של ח"כ מטלון, אמרה: "אני חושבת שהמאבקים מתרחשים מעל ראשי מטעמים בלתי עניינים. כל העניין הזה הוא פשוט לזרא לי. אני רציתי להגן על קופת הציבור. יש כאן שימוש דמגוגי, לא יותר מזה. להאשים אותי בחוסר רגישות לגבי ח"כ עם נכות זה פשוט מדהים". היא ציינה עוד כי אין כל אפשרות לסיים את כהונתה לפני אפריל 2010.
מעמרי שרון ועד ירון זליכה
אלשטיין מונתה לתפקיד ב-31 באוקטובר 2005. היא החליפה בתפקידה את עורכת הדין אנה שניידר, כיום שופטת בבית משפט השלום בירושלים. כחודש לאחר מכן כבר עלתה לכותרות, כאשר קבעה כי על ועדת הכנסת לקיים ללא דיחוי דיון בהשעיית חבר הכנסת לשעבר, עמרי שרון, שהורשע בפלילים.
בשנת 2007 המליצה אלשטיין להמתין עם הליך השעייתו של שר המשפטים לשעבר, חיים רמון, מהכנסת, בטענה כי יש לוודא קודם כל האם בית המשפט יחליט להרשיעו בעבירת קלון.
קביעה נוספת שלה, שעוררה סערה במסדרונות הכנסת, הייתה זו שקבעה כי לחברי הכנסת אין סמכות לבקש ממבקר המדינה צו המונע את הדחתו של החשב הכללי, ירון זליכה.