אוזי: "בעתיד, כל פעולות המחשוב שלנו יהיו בענן"
ארכיטקט התוכנה הראשי של מיקרוסופט והאיש שירש את ביל גייטס בתפקיד, ריי אוזי, פרש הערב (א') בנמל תל-אביב את חזונו לגבי עתיד המחשוב האישי של כולנו: הראש בעננים
הערב (א') במסגרת ביקורו בישראל, נאם ריי אוזי, ארכיטקט התוכנה הראשי של מיקרוסופט במסגרת אירוע Think.Next של מרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל. בנאומו דיבר אוזי על הזדמנויות גדולות דווקא במיתון ליזמים. ויצירתיות פורחת דווקא בזמנים כאלה. חברות גדולות, קשה להן להניע יצירתיות כמו שליזמים קטנים. אוזי ציין כי מיקרוסופט דווקא משקיעה מאמצים רבים בכיוון הזה.
ריי אוזי ירש את מקומו של ביל גייטס כמהנדס תוכנה ראשי למיקרוסופט ב-2006. לפני כן שימש כמנהל טכנולוגיות ראשי, תפקיד אליו נכנס לאחר שמיקרוסופט רכשה את Groove, החברה שהוא עצמו הקים. אוזי נחשב לאחד החלוצים בתחום של עבודה שיתופית ולאדם שיעצב את חזון התוכנה של מיקרוסופט לשנים הקרובות.
דור המכולות
אוזי תיאר את החזון שלו לגבי מחשוב "בעתיד - כל פעולות המחשוב שלנו יהיו בענן (טכנולוגיית מחשוב ענן - בה כל המידע מאוחסן בקבוצת שרתים מרוחקת - נ.ל.)". את החיבור בין טלוויזיה, מחשב וסלולר הוא מכנה "שלושה צגים וענן". את כל המידע שלנו, נתפעל דרך ממשק שיהיה מאובטח כמו הדפדפן שלנו כיום, במחשב, בסלולר ובסופו של דבר - גם בטלוויזיה, מסביר אוזי.
את הדור הנוכחי של חוות השרתים אוזי מכנה "הדור השלישי", או "דור המכולות" - הכוונה לעשרות מחשבים שנרכשים מוכנים במכולה - וכל מה שצריך הוא לחבר אותו לחשמל. הענן מנהל אותו באופן קסום, מחייך אוזי.
עוד נאם באירוע משה ליכטמן, מנהל מרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל. ליכטמן ציין כי 1,500 איש המייצגים כמות גדולה של חברות הזנק בישראל, נמצאים באירוע. ליכטמן ציין כי המודל לחדשנות - שאין מודל שכזה. בנאומו הציג ליכטמן שלושה מודלים שונים לחדשנות - הראשון הוא חדשנות מוכנוות מטרה אשר יושמה בקבוצת התקשורת של מיקרוסופט. מודל אחר הוא מודל "לחשוב מחוץ לקופסה" - כאשר הפעם הביאו לעבודה עם אנשי מרכז הפיתוח, ילדים מחוננים. במסגרתו פותח מסך מגע המבוסס על פליטת אור אינפרה-אדום ומצלמה (בניגוד לחיישני LED הנמצאים אצל אפל).