שתף קטע נבחר

גרמניה: הקרחון יכוסה - כדי שלא יימס בשמש

ההר הגבוה ביותר בגרמניה כוסה ביריעות פלסטיק לבנות כדי להפחית את קרינת השמש ולמנוע התמוססות של השלג. היריעות גם מגינות על השלג מפני גשם ורוח. מומחים: הקרחונים הנמוכים באלפים ייעלמו תוך כמה עשרות שנים

בחודש האחרון קיבל צוגשפיץ - ההר הגבוה בגרמניה - כיסוי ראש, או שמא משקפי שמש, או אולי דווקא סוג של קרם הגנה.

 

בכל אופן, מדובר ביריעות מיוחדות בצבע לבן שנפרשו על חלקים מההר כדי להדוף את קרינת השמש ולמנוע מהשלג להתמוסס בחודשי הקיץ. על היריעות פיזרו שלג כדי לשמור עליהן קרירות ולהגן עליהן מפני הגשם.

 

במאה השנים האחרונות הצטמקה עובי שכבת הקרח של הצוגשפיץ ביותר ממחצית. כעת עומק השלג על ההר הוא רק 45 מטרים. על פי הערכות מומחים, הפסגות הנמוכות יותר של קרחוני האלפים ייעלמו או יצטמקו ב-30 עד 70 אחוז עד 2050. על פי הערכות אלה, הצוגשפיץ צפוי להעלם לחלוטין בעוד 20 שנה.

 

 

כדי להאבק בתופעה הזו, מנסים בשנים האחרונות פרנסי האזור להבטיח שהפסגה תכוסה בשלג כל השנה. בחודשי החורף הם יוצרים מפולות שלגים יזומות בעזרת חומרי נפץ. בנוסף הם הקימו חומות לצד אתר הסקי כדי למנוע מהרוח לשחוק את השלג. אך בקיץ - ככל שהטמפרטורות עולות - מפולות השלג כבר אינן מספיקות והיה צורך לנקוט באמצעים דרסטיים יותר.

כבר כמה שנים שמכסים כך את הפסגה אך השנה היה צורך להגדיל את הכיסוי ב-50 אחוז - והוא מכסה כעת שטח של כ-9 קמ"ר.

 

תומכי המהלך אמרו שמדובר בסוג של פלסטר במקום בו צריך ניתוח. הם טוענים כי גרמניה היא המדינה המדורגת במקום השישי בעולם בפליטות פחמן דו-חמצני לאטמוספירה, ועליה לטפל במקום להתחממות - פליטות הגזים - ולא בשלג בפסגות. מתנגדי המהלך טוענים מנגד שמדובר בצעד ציני, שלא באמת נועד לשמור על הסביבה אלא על השלג שמפרנס את אתר הסקי המפורסם ביירישה צוגזפיצבאהן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים