חדש בערב הסעודית: גמל-בורגר
שיגעון חדש שוטף את ערב הסעודית - גמל-בורגר, המבורגר מבשר גמלים. הבשר הרזה והקישור למסורת הנוודית הפכו את הקציצה המדברית ללהיט
מסעדת מזון מהיר בערב הסעודית החלה להגיש המבורגרים מבשר גמל בניסיון להציע לסעודים דרך חדשה ליהנות מהמעדן החביב עליהם. למרות שמנות מיוחדות כמו כבד גמל מוגשות כבר זמן רב במסעדות יוקרה שבמדינות המפרץ, החידוש התקבל בהתלהבות רבה במדינה שבה הגמל משמש סמל למסורות הנוודות.
"הרעיון היה להמציא מאכל חדש שמתקשר לאהבתם של הסעודים לבשר גמל", סיפר סאלח קוויסי, אחד השותפים במסעדת "hashi meals" שבריאד, בירת ערב הסעודית. סניף שני אמור להיפתח בקרוב ואחריו סניפים נוספים.
ספינת המדבר - בתוך לחמנייה (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
האשי בורגר
וואליד סאנצ'ז, מנהל sufraiti.com, אתר מסעדות סעודי פופולרי, סבור שקיים שוק גדול לגמל-בורגר מאחר שהסעודים אוהבים לנסות מאכלים חדשים ומעריכים את איכותו של בשר מגידול מקומי. בשר גמל נחשב בריא משום שהוא דל בשומן. "סעודים אוהבים בשר גמל אולם עד עכשיו לא נעשה ניסיון להכין ממנו המבורגר. אני חושב שזה יהיה עניין פופולרי, זה בטוח יתפוס", הוא הוסיף. הלקוחות שביקרו במסעדה בליל שישי נטו להסכים איתו. " למען האמת זו הפעם הראשונה שאני טועם את זה", סיפר מוחמד נאג'י. "בבשר אין הרבה שומן, הוא קליל ויש לו טעם עדין", הוא הוסיף, בין ביס לביס.
אחמד אל-אוקאילי, שהזמין לו ולילדיו "האשי בורגר" (פירוש המילה האשי בערבית הוא "גמל צעיר"), הסכים עם נאג'י: "אני אוהב את הרעיון ואת ההתלהבות שלהם. הם הראשונים שעשו זאת והם התפרסמו בזכות כך ובצדק".
למרות העושר העצום שהביא המסחר בנפט, שגרם לפיתוח מהיר ולמודרניזציה של המדינה המדברית, הגמל נשאר חיה אהובה במיוחד כתוצאה מהקשר שלו לחיי הנוודות המסורתיים של הבדואים. במהלך ההיסטוריה היו לגמל שימושים רבים ומגוונים, כמקור מזון, חיית משא וככלי מלחמה. הגמל היה מרכיב חשוב בכיבוש הערבי של המזרח התיכון ושל צפון אפריקה שהתרחש לפני כ- 1,400 שנה ושבגרם להפצת האיסלאם באותם אזורים. בשפה הערבית יש למעלה מ-40 מילים שונות שמשמשות לתיאור זנים, גילאים ומגדרים של גמלים
צילום: דפנה טלמון
מומלצים