כרמלה בירגארטן
ב"כרמלה בנחלה" החליטו לרענן את הקיץ ופתחו בחזית המסעדה גרסה מקומית לבילוי בסגנון בווארי: מבחר בירות מבית פאולנר, נקניקיות, פלטות נקניקים, מבחר גבינות ואפילו איקרא
אחד הטרנדים הברוכים בת"א הוא "רענון" תפריטים במסעדות ובמקומות בילוי אחרים. לשם שינוי אני לא מתכוון לשורת העסקיות המבורכות שיש עכשיו, לאור המיתון, אלא לרענון קיצי שנוקטות בו חלק מהמסעדות בתל אביב.
אחד מאלה הוא הבירגארטן של כרמלה בנחלה: דניאל זך, שף ובעלים, ובעצמו פון אוּנזֶרֶה, כלומר ממוצא דובר גרמנית, החליט לעשות משהו לטובת הקיץ ופתח בחזית המסעדה את הגרסא המקומית שלו לצורת הבילוי הקיצית הבווארית.
(צילום: אנטולי מיכאלוב)
זך מגיש מבחר של בירות חיטה מבית פאולנר – אם כבר בוואריה, אז עד הסוף – וכמה קוקטיילים, או משקאות מעורבבים, שמבוססים על הבירה הטובה הזאת (נסו את הביטר ביר - קר, מריר ומרענן). לצידם תוכלו להנות מנקניקיות בראטוורסט וקנאקוורסט עם שפצלה, כרוב חמוץ או קארטופלן זאלאט, פלטת נקניקים קרה או מבחר גבינות מצוינות ואפילו איקרא וקלמארי.
הנקניקיות המהבילות והטובות – הבראטוורסט עם השפצלה בלווית רוטב קארי היתה פשוט מעדן – נראו בתחילה קצת כבדות לערב קיץ, אבל נטרפו בששון בהשראת האווירה במקום, הבירה הטובה והמשקאות, שעשו לי את זה לגמרי. כן ירבו.