יקב הרי ירושלים
היינן יוחאי נוי ביישוב אלעזר שבגוש עציון התחיל מקורס שלקח אצל ניר שחם, בשורק, והיום מייצר כ-3,000 בקבוקים
יוחאי נוי ביישוב אלעזר שבגוש, עושה יין החל משנת 2002, בתחילה בתור תחביב, ועכשיו יותר מזה. הוא לקח קורס אצל ניר שחם, בשורק, ובשנת 2007 החל לעשות יין באופן יותר גדול ורחב. היום הוא מייצר כ-3000 בקבוקים, וזאת לאחר כניסת שותף-משקיע, שאיתו נבנה היקב בביתו של נוי. את הענבים מביא יוחאי מאזור שילה, בינתיים, אך הוא עומד לטעת כרם בשטח של שמונה עד עשרה דונם בקרוב. היקב עצמו נמצא תחת תקרה מעל משטח לצד הבית, שבה "חור", דרכו מעבירים את הענבים מהקראשר-דיסטמר, למכלים. לתוך ההר חצב נוי מערה, שבה הוא מאכסן את החביות ומישן את היין. חלק מהחביות הן חביות חדשות, אבל יוחאי נוי לא משאיר יין רק בחביות אלה, אלא מחליף בין היינות בחבית, כך שכל היין "רואה" גם חביות חדשות וגם ישנות. שני היינות הבאים נמצאים כבר כחצי שנה בעץ, ויהיו בחביות עד 14 חודש. סגנון היין והכיוון מצוינים בעיני: שילוב טוב של פרי ועץ, ללא כבדות ובומבסטיות, אלא אלגנטיות. נשאר רק לראות שכך יהיה גם כשיגיעו היינות לשוק
(צילום: שגיא קופר)
הרי ירושלים מרלו 2008 - צבע סגלגל צלול יחסית, יפה. אף יפה: רענן, קל ופרחוני; מרלו נחמד בהחלט, בושמתי ונקי. פה קל, רענן וחומצי, חלק, טאנינים טובים לא קשים. סיומת ארוכה ומתובלת – פלפל שחור – דובדבנים ומעט אשכוליות או קליפות פומלה.
הרי ירושלים קברנה סובניון 2008 - צבע נוטה יותר לסגול, קל ולא אטום. האף מאוד מעניין: יש בו כבר לא מעט אנימליות, לצד פירות יער ופרי אדום ומעט מנטה. הטאנינים עדינים יותר מהמרלו והתחושה הכללית היא של יין מהנה ולא מכביד. סיומת ארוכה – סוכריות חמוצות וטאנינים שיתרככו.