שתף קטע נבחר
 

לראשונה: מנכ"ל ישראלי יקבל פרס מצוינות מסין

יוסי גוהרי, מנכ"ל החברה הבת הסינית של סולבר, יהיה בין 100 מנכ"לים של חברות הפועלות במדינה, שיקבלו פרס הוקרה מיוחד על מצוינות ממשרד המסחר והתעשייה של סין

הישג לחברת סולבר הישראלית: בעוד כחודש, במסגרת חגיגות ה-60 לייסוד הרפובליקה העממית של סין, יתייצבו על במת בניין הפרלמנט הסיני הענק שבכיכר טיאנאנמן בבייג'ינג 100 מנכ"לים של חברות מצליחות הפועלות במדינה הקומוניסטית כדי לקבל פרס הוקרה מיוחד על מצוינות ממשרד המסחר והתעשייה של סין. מתוך ה-100 הללו, רק אחד איננו סיני - יוסי גוהרי, מנכ"ל החברה הבת הסינית של סולבר.

 

 

הפרס היוקרתי מוענק אחת ל-5 שנים עלידי משרד המסחר והתעשייה של סין והוועדה הלאומית לרפורמות ולתכנון כלכלי, אחד הגופים הממשלתיים החזקים ביותר במדינה, שמתווה הלכה למעשה את המדיניות הכלכלית של המעצמה הקומוניסטית הענקית. שלוש תחנות טלוויזיה ממלכתיות ושורה ארוכה של עיתוני חדשות ומגזינים כלכליים מהגדולים במדינה - כולל סוכנות הידיעות הממשלתית שינחואה - מעורבים בהמלצה על מנכ"לים מצטיינים ובבחירתם על סמך קריטריונים שונים, ביניהם צמיחה כלכלית, היקף רווחים, החזר השקעות והתרומה של החברה שבראשה הם עומדים לכלכלה המקומית ולחברה.

 

זו הפעם הרביעית שהפרס הזה מוענק, והפעם מדובר באירוע חגיגי במיוחד: השנה מציינת סין לא רק 60 שנה להיווסדה אלא גם 30 שנה מאז תחילתן של הרפורמות הכלכליות הגדולות של דנג שיאופינג ומדיניות ההיפתחות לעולם.

 

"זה מחמיא מאוד"

גוהרי ,(56) נשוי ואב לשניים ממיתר, הוא לא רק האזרח המערבי היחיד ברשימה הנוכחית שהולך לקבל את הפרס היוקרתי: בלשכת המסחר הישראלית בשאנגחאי אומרים כי הוא האזרח המערבי הראשון שזכה אי-פעם בכבוד. גם הוא, כך אמר אמש ל"ידיעות אחרונות," היה מופתע מאוד לקבל את המכתב המודיע על זכייתו ממשרד התמ"ת הסיני: "מיד הלכתי לברר אם יש עוד חברות זרות שזכו בכבוד וגיליתי שלא. זה מחמיא מאוד".

 

לחברת סולבר, המפיקה שמן מפולי סויה ומייצרת חלבוני סויה לתעשיית הבשר והאטריות, מפעלים באשדוד ובאשקלון ואחד בעיר התעשייה נינגבו שבסין, לא רחוק משאנגחאי, שלצורכי הפעלתו הקימה סולבר חברה-בת סינית אותה מנהל גוהרי, בשם "סולבר נינגבו".

 

גוהרי, בעל תואר בכימיה ובכלכלה ומינהל עסקים מאוניברסיטת בן-גוריון, משמש כמנכ"ל החברה מאז הקמתה, לפני כ-5 שנים, אולם זה לא הסיבוב הראשון שלו בעולם העסקים הסיני הייחודי והמורכב. גוהרי היה הנציג הראשון של חברת כימיקלים לישראל (כי"ל) בסין, והקים עבורה שלושה מפעלים במדינה בין 1995 ל-1999 בתור מנהל פיתוח העסקים של החברה במדינה.

 

במסגרת זו עבד צמוד עם שאול אייזנברג, בעל השליטה בחברה לישראל ויו"ר דירקטוריון כי"ל, בשנתיים שקדמו למותו בבייג'ינג. "למדתי ממנו הרבה מאוד על ניהול והתנהלות בסין," אומר גוהרי, "הוא היה מורי ורבי."

 

המפעל של סולבר בנינגבו - בו השקיעה החברה האם הישראלית עד כה כ-17 מיליון דולר - מייצר כ-1,000 טון של חלבוני סויה בחודש ומעסיק 74 עובדים. מדובר במפעל ממוחשב לחלוטין שעובד 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. המכירות, שכמחצית מהן הולכות לשוק הסיני, צומחות לדברי גוהרי מדי שנה ב-40% והגיעו כבר לכ-100 מיליון שקל.

 

"בגלל שהכל אצלנו אוטומטי", אומר גוהרי, "רוב העובדים שלנו הם למעשה צוות ניהולי, ולמצוא פה מנהלים טובים זה עניין לא פשוט. בגלל מהפכת התרבות ששיתקה את סין בשנות השישים והשבעים רוב המנהלים פה הם מתחת לגיל 40 ויש להם מעט מאוד ניסיון מצטבר. החבר'ה שנמצאים פה בתפקידים בכירים כמו מנהל תפעול או סמנכ"ל כספים צעירים מהעמיתים הישראלים שלהם ב-15-10 שנה.

 

"לכן, מבחינה מסוימת, חשוב מאוד שיסתובב ביניהם מישהו שמבין כמה שיותר בכל התחומים שקשורים לעסק. צריך להיות חלק מכל המחלקות, להיות עם ראייה רחבה מאוד של הצד הפיננסי, התפעולי, ובמקרה שלי גם של הכימיה."

 

לדברי גוהרי, "המנהלים שהצלחנו למצוא בסופו של דבר מוכשרים בקנה מידה עולמי. מדובר בחבר'ה מעולים, שמקבלים שכר הוגן מאוד ומממשים את הפוטנציאל שלהם בצורה הטובה ביותר. הניהול אצלנו, לדעתי, טוב בהרבה מבחברות ישראליות רבות. מאמן טוב לא יכול לנצח בלי שחקנים טובים. הצלחנו גם לעשות פה מיזוג תרבויות, בין הסינית והישראלית. בלי זה אי אפשר להצליח פה בסין. צריך למצוא איזו דרך אמצע כדי לאפשר לחברה זרה לפעול כאן בצורה אופטימלית". 

 

 

הכתבה התפרסמה הבוקר במגזין "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים