שתף קטע נבחר
 

שטייניץ: האינפלציה זמנית, אין מקום לתוספת יוקר

שר האוצר טוען, כי האוצר חזה שני שיאים בעליות המחירים במשק - החודש ובחודש הבא, כאשר קצב האינפלציה יירד שוב בחודשים הבאים. עוד אמר שטייניץ: יש מספר אינדיקציות מהעולם לאופק חיובי של יציאה מהמשבר בישראל

שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, אמר הבוקר (ה') במפגש עם עורכים כלכליים בבורסה בתל אביב, כי העלייה החדה בקצב האינפלציה בחודשים האחרונים היא זמנית - ותסתיים כבר בחודש הבא. לכן, לדבריו, אין מקום לתשלום תוספת יוקר במשק. 

 

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר באחרונה, כי אם האינפלציה השנתית תעלה על 4.5%, תדרוש ההסתדרות תשלום תוספת יוקר. 

 

שר האוצר אמר עוד: "חזינו מראש שיהיו שני שיאים בעליית המחירים - החודש ובחודש הבא, הנובעים מהריבית הנמוכה במשק, מקניית הדולרים בידי בנק ישראל ומהעלאת המסים שנדרשה עם אישור התקציב, אך עדיין איננו רואים דינמיקה אינפלציונית במשק, ואני סבור שבחודשים הבאים יירד שוב קצב האינפלציה ונראה מדדים נמוכים מאוד". 

 

בהתייחסו למצב המשק לאור המשבר הגלובלי אמר שר האוצר, כי "אנחנו עדיין בעיצומו של המשבר, אבל נמצאים כבר בשלב ההתייצבות, ועם אישור התקציב ניטרלנו את חוסר הוודאות וברור כבר לאן אנחנו הולכים". 

 

השר אמר, כי יש מספר אינדיקציות מהעולם, לפיהן רואים אופק חיובי למשק הישראלי, ובהן: החלטת מורגן סטנלי לכלול את ישראל במדד המדינות המפותחות; אישור הערבויות האמריקניות, תוך הגדלתן ב-700 מיליון דולר, ל-3.8 מיליארד דולר, גם לשנים 2010 ו-2011; הסיכום החיובי לגבי קבלת ישראל ל-OECD (ארגון המדינות המפותחות); והחלטת S&P להשאיר את דירוג האשראי של ישראל ברמה A יציב.

 

שר האוצר חזר והצהיר, כי המדינה לא תתערב התערבות מאסיבית בשוק ולא תוציא כסף מתקציבה, כדי למנוע פשיטות רגל של חברות שהסתבכו בחו"ל. "לא נשלח יד לכיס כדי להציל חברות ישראליות, שנקלעו לקשיים במוסקבה או בלאס-ווגאס", אמר שטייניץ.

 

בנושא המשבר סביב ערוץ 10 אמר שטייניץ: "נקל על הערוץ לעזור לעצמו. אנחנו מוכנים לפרוס חלק נכבד מהחובות של הערוץ, אבל גם הם צריכים לעשות מאמץ להמשיך להתקיים. אני מאוד בעד שערוץ 10 ימשיך להתקיים, איננו רוצים ליצור מונופול בתחום הטלוויזיה". עם זאת אמר שר האוצר, כי הסיוע הממשלתי יינתן, רק בתנאי שבעלי הערוץ ישקיעו בו גם מכיסם.

 

שטייניץ אף התייחס לבעיית העובדים הזרים ואמר, כי לא תוכל להיות התמודדות אמיתית עם האבטלה במשק, אם לא ייעשה צמצום משמעותי במספר העובדים הזרים בישראל, שהוא מן הגבוהים בעולם. לדבריו, בארץ שוהים מעט יותר מ-400 אלף עובדים זרים, כאשר יותר מ-300 אלף מהם עובדים לא-חוקיים. 

 

לדברי שטייניץ, צריך לחזק את משטרת ההגירה ולהמשיך בגירוש העובדים הלא-חוקיים, מצד אחד. מאידך, מתכנן משרד האוצר, בשיתוף עם משרד המשפטים, "צעדי ענישה דרקוניים"' כלפי מעסיקים ישראלים שמעסיקים עובדים זרים לא-חוקיים. "הקנסות והענישה עד עכשיו לא יצרו הרתעה מספיקה. אנו עובדים בימים אלה, בשיתוף עם משרד המשפטים, כדי להחמיר הרבה יותר את הענישה כלפי מעסיקי העובדים לא-חוקיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יובל שטייניץ
צילום: גיל יוחנן
מומלצים