שתף קטע נבחר
 

הממשלה מרחיבה את הסיוע למפעלים בפריפריה

המדען הראשי של התמ"ת יגדיל את הסיוע לפרוייקטים חדשניים במחקר ופיתוח של חברות תעשייה ישראליות גדולות. החברות יקבלו סיוע של כשני שליש מעלות הפרוייקטים, בתנאי שרוב העובדים שישתתפו בפרוייקט יגורו בפריפריה

משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה ומשרד האוצר חתמו על סיכום בין-משרדי לעידוד הקמת מרכזי פיתוח של חברות גדולות בפריפריה. זאת, כחלק מהצעדים אותם שהממשלה נוקטת לעידוד הצמיחה, כהרחבה וכתוספת לתוכנית ההאצה למשק.

 

מסלול הסיוע יופעל על ידי לשכת המדען הראשי במשרד התמ"ת. תקציב הפרויקט, שיייקבע לפי מספר הבקשות שיגישו מפעלים לסיוע עד לרף של 100 מיליון שקלים, יילקח מתקציב הסיוע הקיים של המדען הראשי ולא יהיה כרוך בהגדלת תקציב.

 

הסיוע יינתן לחברות גדולות שיפעילו פרוייקטים ייחודיים במשך שנים. התמיכה תהיה בשיעור שבין 65% - 75% מהתקציב של כל פרויקט, כאשר החברות עצמן ישלמו את שאר הכסף. בתמורה לסיוע, יחוייבו החברות לשלם למדינה תמלוגים, בהתאם לחוק המחקר והפיתוח.

 

כדי להשתתף בתוכנית, יצטרכו המפעלים לעמוד בשורת תנאי סף, ביניהם: רוב הייצור (מעל 50%) של המוצרים שיפותחו במסגרת התוכנית יתבצע במדינת ישראל; המפעלים יצטרכו להיות בבעלות רשויות הרשומות בישראל; מחזור המכירות הכולל של החברות שישתתפו בתוכנית מפעילות בישראל בשנה שקדמה להגשת הבקשה יעלה על 100 מליון דולר; התכנית תהיה בעלת רמת חדשנות גבוהה על פי מדדי המדען הראשי; 40% מהעובדים שישתתפו בתוכנית בשנה הראשונה שלו יגורו בפריפריה, 50% מהעובדים בשנה השנייה ו-60% בשנה השלישית; וההיקף המינימלי של סך הבקשות של חברה יהיה 10 מיליון שקל בשנה, וההיקף מינימאלי של סך התכנית של אותה חברה יהיה 60 מיליון שקל.

 

"חשיבותו של המסלול במיקוד המאמץ הממשלתי לסיוע לפריפריה", אומר רן קויתי, מנהל המטה לפיתוח הפריפריה במשרד התמ"ת והאחראי על הפרוייקט, "ובהיותו מנגנון תמרוץ המקנה לחברות וודאות יחסית בתקצוב פעילות המו"פ שלהן".

 

שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר, אמר כי: "למרכזי מחקר ופיתוח של חברות גדולות השפעה רחבה על הפעילות הכלכלית בסביבתם הגיאוגרפית, ומסלול זה מגשים הלכה למעשה את מדיניות המשרד לחיזוק הפריפריה". שר האוצר, יובל שטייניץ, הוסיף: "משרד האוצר רואה בתכנית זו כלי לעידוד החדשנות והמו"פ בישראל ולצמצום הפערים המשמעותיים בין הפריפריה למרכז, הבאים לידי ביטוי בין היתר ברמות השכר וההשכלה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המפעלים בפריפריה יקבלו יותר (אילוסטרציה)
צילום: אבי פריור
מומלצים