שתף קטע נבחר
 

השכר הממוצע ירד ב-2.5% ל-7,827 שקלים במאי

זאת, בהשוואה ל-8,029 שקלים ברוטו לחודש באפריל. כך נמסר מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מספר משרות השכיר במאי ירד ב-1.2%, ל-2.793 מיליון

השכר הממוצע במשק ירד ב2.5% במאי ל-7,827 שקלים. זאת, בהשוואה ל-8,029 שקלים ברוטו בחודש באפריל, אז ירד השכר בשיעור דומה. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שפורסמו היום (ג'). על אף שניכרת התמתנות בהידרדרות הכלכלה, המשבר עדיין נותן אותותיו במשק והדבר ניכר בצמצום הייצור, בירידה בסחר החוץ ובעלייה באבטלה.

  

עוד עולה מנתוני הלמ"ס כי מספר משרות השכיר במאי ירד ב-1.2%, ל-2.793 מיליון בחישוב שנתי. כך, לפי נתוני המגמה, המנכים עונתיות ואירועים חד פעמיים. מספר משרות העובדים הזרים (כולל תושבי השטחים) ירד בכ-0.4% ל-109,400 אלף; ללא תושבי השטחים סך משרות העובדים הזרים מסתכם ב-80,500.

 

בראש רשימת מקבלי השכר נמצאים, שוב, עובדי חברת חשמל ומקורות, שהשתכרו, בממוצע, 19,762 שקלים במאי. עובדי ענף הפיננסים תופסים את המקום השני, עם משכורת ממוצעת של 14,018 שקלים. בתחתית הרשימה ניתן למצוא את עובדי שירותי האירוח והאוכל עם משכורת של 5,285 שקלים.

 

מנתונים שפרסמו הלמ"ס ובנק ישראל בשבועות האחרונים עולה שאת עיקר הפגיעה מהמשבר הכלכלי ממשיך לספוג שוק העבודה. זאת, על אף נתונים המצביעים על התמתנות בהידרדרות המשק ואף נתונים חיוביים על הרכישות ברשתות השיווק. שיעור הבלתי מועסקים עלה ל-8.4% בחודש מאי, בהשוואה ל-8.2% באפריל. מספר הבלתי מועסקים עלה בכ-6,000 איש, לכ-252 אלף איש.

 

נתוני השכר הממוצע במשק מתפרסמים כל חודש על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כשהחישוב מתבצע על ידי חלוקה של סכום השכר בכל תלושי המשכורת המופקים במדינה במספר תושביה. הלמ"ס אינה מפרסמת את השכר החציוני, על אף שהוא מהווה מדד טוב יותר בנוגע לאופן חלוקת ההכנסות במשק, בשל קשיים טכניים הנובעים, בין השאר, מכך שאותו עובד יכול לקבל מספר תלושים ממקומות עבודה שונים - ולהטות את הנתונים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
השכר הממוצע
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים