שתף קטע נבחר
 
צילום: דרור כץ

מתכונים קלילים לימים חמים

בימי החופש החמים אין ממש כוח לבשל, ובכל זאת מדי פעם אין ברירה. פסקל פרץ-רובין נחלצת לעזרה ומגישה מתכונים קלילים לקיץ

כולם בחופשה - הילדים וחלק גדול מההורים, וזה שאומר שכמעט ואין חשק להיכנס למטבח. זו העונה בה אוכלים ארוחות מוכנות, סועדים מחוץ לבית, או מזמינים הביתה אוכל מוכן. הנה כמה מתכונים מאוד פשוטים וקלים שמתאימים לימים אלו. כמו כן בחרתי מתכון מהמטבח הטורקי למשקה נהדר העשוי מגרעיני מלון. עכשיו אפשר לאסוף את זרעי המלון ולהכין מהם את המשקה לקראת חגי תשרי.

 

אטריות עם שקדים וצימוקים

תוספת מהירת הכנה המוגשת בלבוש חגיגי של שקדים וצימוקים המקנה לאטריות טעם נפלא.

 

המרכיבים (ל-8-6 מנות):

2 ו-1/2 כוסות מים

1/2 כוס יין לבן יבש

50 גרם מרגרינה

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כף פלפל לבן

2 עלי דפנה

200 גרם אטריות ביצים (מס' 12)

3 כפות שמן

100 גרם שקדים, חלוטים וקולפים

100 גרם צימוקים

 

אופן ההכנה:
  1. יוצקים לסיר את המים, מוסיפים את היין והמרגרינה ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את אבקת המרק, הפלפל הלבן ועלי הדפנה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את אטריות הביצים ומבשלים כעשר דקות עד לריכוך האטריות. מסננים.
  3. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את השקדים והצימוקים ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב.
  4. עורכים את האטריות בכלי הגשה, מפזרים מעל את הצימוקים והשקדים ומגישים חם.

 

פשטידת גבינות וירק

זו פשטידה שלובשת ופושטת צורה בכל פעם כשאני מכינה אותה לבני ביתי. אני לא מקפידה בדיוק שילוב כל המרכיבים, אלא עורכת שילוב בסיסי של כמה חומרי גלם הנחוצים לשמירת המרקם ולייצוב ועיצוב הפשטידה. העיקרון המנחה אותי הוא שילוב של גבינות שונות עם עשבי תיבול שיש לי במקרר בעת הכנת הפשטידה. אם אין ירק מסוים - אני מחליפה בירק אחר: כרשה (פראסה) חלוטה, פטריות, תירס ואפילו אפונה. הביצים חשובות לחיבור הרכיבים ולייצוב הפשטידה, ואי אפשר לוותר עליהן.

 

המרכיבים (לתבנית בגודל 24–26 ס"מ):

2 גביעי גבינת קוטג' 3% או 5% שומן

1 גביע יוגורט

150 גרם גבינה מלוחה 5% שומן

5 כפות גבינה צהובה מגוררת

3 כפות קמח מנופה

3 ביצים

1/2 כוס עירית קצוצה דק

5 בצלים ירוקים קצוצים דק

1/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים או זיתים שחורים

מלח

פלפל שחור לפי הטעם


אפשר לגוון את המרכיבים

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה רחבה מערבבים את כל הגבינות.
  2. מוסיפים את הקמח, הביצים, העירית, הבצל הירוק והזיתים. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
  3. יוצקים את העיסה לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, כ-35 דקות, עד השחמה יפה או עד שקיסם הננעץ במרכז הפשטידה יוצא נקי ויבש.

 

טיפסקל

  • הפשטידה תופחת יפה. רצוי להשאיר אותה בתום האפייה בתנור ולצננה בתוכו - כך היא תקבל גוון שחום ונאה במיוחד.
  • מי שאינו סופר קלוריות יכול להוסיף גביע שמנת מתוקה.

 

סלט פסטה ירקות ובשר

סלט קל מהיר המתאים לארוחה קלילה ומפנקת. במיוחד לאלו שלא מוותרים על הבשר

 

המרכיבים (ל-6-8 מנות):

4-5 פלפלים בצבעים שונים

3 כפות עירית קצוצה

2 כפות שמיר קצוץ

5 לבבות ארטישוק משומרים, חתוכים לפלחים

1 כוס שבלולי פסטה מבושלים

200 גרם בשר מעושן (חזה אווז מעושן, פסטרמה), חתוך לקוביות או רצועות

2 כפות מיונז

מלח או פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים את ראשי הפלפלים, מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות דקיקות.
  2. מניחים בקערה רחבה את רצועות הפלפלים, העירית, השמיר, ליבות הארטישוק ושבלולי הפסטה. מערבבים היטב ומוסיפים את הבשר המעושן.
  3. מתבלים במיונז, מלח ופלפל שחור.

 

משקה מגרעיני מלון - סוביה

משקה טורקי עממי המוגש קר, בדרך-כלל אחרי גמר הצום של יום הכיפורים. אולם עכשיו שבשווקים תמצאו מלונים כך שאפשר לאסוף את הגרעינים ולהכין מהם משקה מדהים זה.

 

להלן דרך ההכנה המקורית וגם קיצור דרך מהיר של סמדר.

 

המרכיבים:

גרעינים משני מלונים, רחוצים היטב

סוכר לפי הטעם

1 ליטר מים

1/2 תרמיל וניל

 

אופן ההכנה:
  1. מפזרים את גרעיני המלון על המגש ומייבשים יומיים לפחות.
  2. מרסקים את הגרעינים למחית, במעבד-מזון. צוררים את המחית באריג מלמלה (גאזה) ומכניסים לקנקן עם המים. משהים כך יממה, כדי שהמים יספגו את טעם הגרעינים.
  3. לפני ההגשה מסלקים את הצרור ומוסיפים למשקה את הווניל והסוכר. מגישים קר מאוד.

 

טיפסקל

  • לגרסה מהירה: אחרי הריסוק במעבד מזון,מעבירים את הרסק דרך מסננת. הקליפות נשארות במסננת. את רסק הגרעינים הלבן שמים בקנקן, מוסיפים מים, תרמיל וניל וסוכר ובוחשים היטב. משהים במקרר למשך הלילה.

 

לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא לזרוק את הזרעים
צילום: ירון ברנר
מומלצים