בנק ישראל: האינפלציה הצפויה עלתה ל-2.7%
ב-30 הימים האחרונים עלתה האינפלציה הצפויה משוק ההון ל-12 החודשים הבאים ל-2.7%. זאת לעומת 2.4% בחודשים יולי ויוני, 2.1% במאי, וטווח של 0.6%-0.8% בלבד בארבעת החודשים הראשונים של השנה
לאחר הזינוק במדד יולי (1.1%) עליו דיווחה הלמ"ס בסוף השבוע, מדווח היום (א') בנק ישראל גם על עלייה בציפיות לאינפלציה בעתיד.
- מדד יולי: מחיר המים זינק, תעריף החשמל ירד
ב-30 הימים האחרונים עלתה האינפלציה הצפויה משוק ההון ל-12 החודשים
נתוני יולי
מדד חודש יולי עלה ב-1.1%
תני גולדשטיין
המדד היה גבוה עוד יותר מהתחזיות המוקדמות. מדובר בחודש הרביעי ברציפות של מדד גבוה, למרות המשבר הכלכלי. מאז תחילת השנה נרשמה אינפלציה של 3.2%. הסיבות העיקריות לעלייה החדה: התייקרות המים בשל היטל הבצורת והעלאת המע"מ
האינפלציה הצפויה משוק ההון לשנה שלאחר מכן עלתה מ- 3.3% ביולי ל- 3.6% ב-30 הימים האחרונים, והיא נמצאת עכשיו באופן מובהק מעל הגבול העליון של טווח יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%).
גם שיעור האינפלציה הממוצעת שחוזים האנליסטים השונים במשק לתקופה של שנה קדימה עלתה ב-30 הימים האחרונים, והיא מסתכמת כעת ב-2.8%, לעומת 2.6% ביולי ו- 2.4% ביוני.
נתון מעניין נוסף שמפרסם היום בנק ישראל מצביע על המשך הגידול בכמות הכסף במשק (סך חשבונות העו"ש בבנקים והמזומנים שבידי הציבור). בחודש יולי גדלה כמות הכסף ב-3.5% נוספים, והיא מסתכמת עתה בכ-104 מיליארד שקל.
ב-12 החודשים האחרונים כבר גדלה כמות הכסף במשק בשיעור מצטבר של 56%. גידול זה נובע משילוב של שני גורמים עיקריים: הריבית האפסית שנותנים כיום הבנקים למפקידים, והזרמות הכספים הגדולות של בנק ישראל המתחייבות מהרכישות הגדולות שהוא ביצע במהלך השנה החולפת בשוק מטבע החוץ ובשוק אגרות החוב הממשלתיות.
עלייה בציפיות
מומלצים