שתף קטע נבחר
 

חלומי: סלט ירקות שורש עם גבינה

השף אליעזר לויה במתכון לסלט שהוא ארוחה: ירקות שורש פריכים, פרוסות של גבינת חלומי צלויה וקרוטונים ביתיים בתחמיץ ליים. מתכון מושלם לימים חמים ודביקים

סלט ירקות שורש וגבינת חלומי, בתחמיץ ליים

מתכון של השף אליעזר לויה, "מיני פרסקו"

 

המרכיבים:

400 גרם גבינת חלומי כבשים

2 גזרים

1 קולורבי

1 שורש פטרוזיליה

1 שורש סלרי

צרור כוסברה

10 שיני שום

4 בצלים ירוקים

2 בצלים אדומים מקולפים חתוכים לפרוסות דקות

2 פלפלים אדומים חריפים טריים

6 ליים או 3 לימונים

3 פרוסות לחם ללא הקרום, חתוכות לקוביות

1 כוס שמן זית


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. קולפים את שורש הפטרוזיליה והסלרי וקוצצים לפרוסות דקות. מבשלים במי מלח כ-3 דקות עד שהשורשים מתרככים מעט אך עדין נותרים מוצקים ("אל דנטה"). מסננים ומניחים בקערה ערבוב.
  2. חותכים את הבצלים, הכוסברה, השום, הקולורבי, הגזר והפלפלים החריפים ל"גפרורים" (ז'וליין) ומעבירים לקערה עם השורשים החלוטים.
  3. מניחים את קוביות הלחם בתבנית ומעבירים לתנור שחומם למצב גריל. קולים כ-5 דקות עד להשחמה. מוציאים ומניחים בצד.
  4. וינגרט: סוחטים את הליים או הלימון ומעבירים את המיץ לצנצנת קטנה. מוסיפים לצנצנת את שמן זית, סוגרים את המכסה ומנערים היטב. מוסיפים מלח ופלפל ומנערים בשנית עד קבלת רוטב אחיד.
  5. צולים את פרוסות הגבינה במחבת טפלון יבשה או שקולים תחת הגריל למשך דקה, עד שהגבינה מתחילה להתרכך ולהשחים מעט. מוציאים ומניחים בצד.
  6. יוצקים את הרוטב על הירקות, מערבבים ומעבירים לקערת הגשה. מניחים את פרוסות החלומי על הירקות, מעטרים בקרוטונים ומגישים מיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבינת חלומי
צילום: יעל גרטי
מומלצים