שתף קטע נבחר
 

בישול במדורה

מה עושים עם נייר כסף? איך משתמשים בקופסאת שימורים כסיר? ואיך דואגים שהאוכל לא יישרף?

אז הנה, מתחילים לבשל במדורה, וכך מגיעה שעתו הגדולה של נייר הכסף. תכונותיו הייחודיות מאפשרות לו בעת ובעונה אחת לבודד, לפזר את החום ולהגן על התבשיל מפני הפיח והחול.

 

אמצעי בישול אחר במדורה הוא סיר או קופסת שימורים (המתפקדת כסיר), הניצבים במרחק קטן מקו האש. פעמים רבות מפתה לזרוק את הסיר אל האש ולא לחשוב מראש על הפיח שיצטבר עליו, שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להסירו (אלא אם אתם מצוידים במקרה במוטק'ה, שטוען שעוד לא הומצא הסיר שיכול לעמוד בפני כרית הסיבון שלו). אם אתם לא, וגם נייר כסף לא הבאתם לשטח, אפשר לבשל גם ללא כל אמצעי עזר. במקרה שהולכים על אתגר כזה, רק צריך לקחת בחשבון שדרגת הקושי עולה ושהזמן הנדרש לבישול מתארך.

 

מרבית המאכלים, מה לעשות, מעדיפים שנשמור אותם על אש קטנה. רובם לא יכולים לסבול טמפרטורת חום גבוהה מדי לאורך זמן. מאחר שבתוך המדורה הטמפרטורה אינה ניתנת לשליטה כמו בתנור ביתי או בכיריים, מרבית התבשילים שיונחו במרכזה, בין אם בסיר ובין אם בנייר כסף, יזעקו הצילו, יבקשו הפסקת אש או שיוותרו ויתפחמו. את התבשילים האלה יש להניח בפאתי המדורה, על גחלים, ומעת לעת לתדלק מתחתיהם או מעליהם בגחלים ממרכז המדורה, תוך בדיקה מתמדת של מוכנות האוכל. רק מאכלים חסיני אש כמו תפוח אדמה, יגיבו באדישות ללהבות המתלפפות סביבם במרכז המדורה וייצאו חיים ובריאים מהתופת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים