שתף קטע נבחר

ראש ממשלת קנדה אכל בשר של כלב ים

החרם שהטיל האיחוד האירופי על מוצרים שמופקים מציד כלבי הים מרגיז את הקנדים. ראש הממשלה, סטיבן הארפר, שבא לבקר באחת מקהילות הציידים, בחר להביע את תמיכתו בהם וטעם בשר צייד מבושל ונא

בחודש מאי השנה אישר הפרלמנט של האיחוד האירופי ברוב גדול הטלת חרם על יבוא פרוות, בשר ושומן שמקורם בציד כלבי ים משום שהמעשה אינו הומאני. בקנדה זעמו. מספר שבועות לאחר מכן, נציגת מלכת בריטניה בקנדה, מיקל ז'אן, הביעה את תמיכתה בציידים ואכלה לב נא של כלב ים בפסטיבל מקומי בעיירה קטנה בקנדה. כעת הגיע תורו של ראש ממשלת קנדה, סטיבן הארפר.

 

הארפר ומספר חברי קבינט, ניצלו סיור מתוכנן בצפון המדינה כדי לבוא ולתמוך בתעשיית ציד כלבי הים באזור Nunavut.

במהלך הביקור השתתף הארפר בארוחה בה אכל בשר של כלב ים, כאות תמיכה והזדהות להגנה על המשך קיומה של תעשיית הציד המקומית.

 

 


הארפר (במרכז) טועם בשר כלבי ים (צילום: רויטרס)

 

להבדיל מנציגת המלכת שבחרה לאכול לב נא של כלב ים, ואף סייעה בביתור אחד מפגרי החיות, ראש הממשלה הסתפק בצלעות וכבד של כלבי ים ולטענת אנשי משרדו, המזון הוגש נא ומבושל.

 

הארפר הכריז בפני אמצעי התקשורת שהגיעו לסקר את ביקורו, כי הוא מאמין "שהסטנדרטים של התעשייה הזו, טובים יותר מתעשיות רבות אחרות הנוגעות למוצרים מן החי" וזכה למחיאות כפיים מתושבים מקומיים שצפו בנעשה.

 

באזור Nunavut המבודד, חיים כיום אלפי תושבים, שהחלו לצוד כלבי ים בתחילת המאה, לאחר שזנחו את ציד הלוויתנים. לדבריהם, הם צדים כלבי ים כדי לשרוד והציד נחשב למסורת עתיקה כחלק מאורח חייהם.

 

רק 70 אלף כלבי ים ניצודו השנה

עונת ציד כלבי הים בקנדה הגיעה לסיומה ביוני השנה עם תוצאות חיוביות עבור מתנגדי הציד, וטובות פחות עבור הציידים: המכסה שהתירה השנה ממשלת קנדה עמדה על 273 אלף כלבי ים אך בפועל נצודו העונה כ-70 אלף חיות בלבד.

 

באגודה ההומאנית בארה"ב (HSUS) ציינו כי זהו השלל הנמוך ביותר של הציידים מזה 14 שנה והודות ללחץ ציבורי בעולם נגד המשך ציד כלבי הים, בכוונתם להמשיך במאבק נגד הציד גם בשנים הבאות. לשם השוואה, בעונת הציד אשתקד ניצודו כמעט 218 אלף בעלי חיים, כשהמכסה הייתה 275 אלף פרטים.

 

אחת הסיבות העיקריות לירידה הדרמטית במספר כלבי הים שניצודו קשורה לחרם שהטילו מדינות האיחוד האירופי על יבוא מוצרים המופקים מכלבי ים - בעיקר פרוות, בשר ושומן - משום שאינו הומאני. החרם צפוי להיכנס לתוקף באוקטובר אולם נראה שהציידים הפחיתו את היקף הציד מחשש שלא יצליחו למכור את כל הסחורה.

 


כלב ים בקנדה. מה יעלה בגורלם בשנה הבאה? (צילום: HSUS)

 

סיבה נוספת, הקשורה לזו ראשונה, היא העובדה שהציד התנהל השנה גם תחת לחץ תקשורתי גדול מצידם של ארגונים לזכויות בעלי חיים, שעשו הכל כדי לעקוב אחר הציידים, לתעד אותם ולהביא את התמונות לידיעת הציבור בעולם, בין היתר כדי להבטיח שהחרם שביקשו להעביר בפרלמנט האירופי יזכה לתמיכה.

 

קנדה מתירה מדי שנה לציידים לצוד כלבי ים באזורים מוגדרים ובמכסות קבועות של כמה מאות אלפי פרטים. למרות החלטת האיחוד האירופאי, ממשלת קנדה מתנגדת בתוקף להחלטה והכריזה כי תילחם נגד החרם על המשך הסחר והציד בכלבי ים, בטענה כי איסור על הציד יסב נזק כלכלי לרבבות משפחות המתפרנסות ממכירת הפרוות, השמן השומן והמוצרים הנוספים המופקים מכלבי הים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הארפר, הגיע לטעום ולתמוך בתעשיית ציד כלבי הים בקנדה
צילום: רויטרס
מיקל ז'אן טועמת לב נא של כלב ים
צילום: AP
כלב ים בקנדה
צילום: HSUS
מומלצים