היישר ממגש הטאלי: אלו גובי
כל מי שביקר בהודו אכל אלו גובי - תבשיל פשוט וטעים של כרובית ותפוחי אדמה. רינה פושקרנה מראה איך מכינים את המאכל שמככב במגשי הטאלי
אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
המרכיבים:
1/2 ק"ג כרובית או כרובית גדולה, מופרדת לפרחים גדולים ושטופה היטב
4 תפוחי אדמה גדולים, שטופים היטב וחתוכים לרבעים (כולל הקליפה)
2 כפות שמן
1/2 כפית זרעי כמון
1 כפית שום כתוש
2 פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים לרצועות
1 כפית ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקות
1 בצל חתוך לרצועות
2 עגבניות בינוניות קצוצות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית אבקת צ'ילי אדום או פפריקה מתוקה (למנה חריפה נשתמש בצ'ילי)
1 כף כוסברה טרייה קצוצה
1/2 כפית אבקת מנגו מיובש (ניתן להחליף ב-1/2 כפית מיץ לימון)
אופן ההכנה:
-
מבשלים את תפוחי האדמה (בקליפתם) ואת הכרובית במי מלח כ-10 דקות (במידה מנה שאינה נימוחה, יש לבשלם 5 דקות בלבד). מסננים ומניחים בצד.
-
מחממים את השמן במחבת שטוחה. מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים תוך ערבוב כמה שניות.
-
מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר ומערבבים מספר שניות.
-
מוסיפים את הפלפל הירוק החריף, הבצל והעגבניות, ומבשלים במשך 5 דקות.
-
מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית ואת הכורכום והכמון הטחון ומערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות.
-
מפזרים את אבקת המנגו או מיץ הלימון, ומערבבים ומורידים מהאש.
-
הגשה: מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה, מקשטים עם הכוסברה הטרייה ומגישים מיד.
רינה פושקרנה, היא השפית והבעלים של רשת טנדורי
צילום: יהונתן צור
מומלצים