מדגסקר: התושבים אוכלים את הלמורים הנדירים
קרן השימור העולמית חשפה תמונות מחרידות של למורים שניצודו למטרות מאכל במסעדות יוקרה. מאז ההפיכה הצבאית במרס השנה, חלה עליה תלולה בכריתת יערות וציד חיות בר. "ללמורים הנדירים אין סיכוי לשרוד אם הקהילה הבינלאומית לא תנקוט בפעולה מיידית", אומרת חוקרת קופים בראיון ל-ynet
"מדגסקר ידועה לעולם המדע כאחת מהנקודות העשירות והחשובות ביותר מבחינת מגוון ביולוגי של חיות וצמחים על פני כדור הארץ", אומרת בראיון מיוחד ל-ynet ד"ר מיריה מייאור, פרימטולוגית ומומחיות לחיות בר בארה"ב, שגם לקחה חלק בגילוי של למור עכברי ננסי במדגסקר לפני כשש שנים.
מייאור, שבילתה שנים רבות בחקר חיות בר ולמורים במדגסקר, מזהירה כי במצב כיום בעלי חיים מופלאים שנמצאים אך ורק באי הקטן, חשופים לסכנת הכחדה ממשית אם הציד הבלתי חוקי ימשיך במימדים הללו. "התמונות שפירסמה קרן השימור העולמית רק מדגימות ביתר שאת את הצורך הדחוף להגן על הלמורים ועל היערות החשובים המהווים להם מקום מחייה", היא מסבירה.
הלמורים נמכרים למסעדות מקומיות
"לחיות הנדירות אין סיכוי ללא עזרה בינלאומית"
ענף התיירות האקולוגית במדגסקר מגלגל מאות מיליוני דולרים מדי שנה, אך הוא נפגע קשות בעקבות התערערות השלטון המקומי ורק לאחרונה, החל להתאושש מעט.
לדברי מיטרמייר, הציידים הורגים את "התרנגולת" שהטילה ביצי זהב ומחסלים את אותן חיות שאנשים מגיעים לראות מרחבי העולם. הוא האשים את ציידי החיות וכורתי העצים כי הם שודדים את אוצרות המדינה ואת פרנסתם העתידית של התושבים המקומיים מתיירות אקולוגית.
מייאור מציינת כי האי ספג מכה קשה בעשורים האחרונים בעקבות ציד חיות בר וכריתת יערות הגשם שהותירו שטח מצומצם בלבד משטחי היערות המקוריים. דווקא הפארקים הלאומיים שזכו עד כה להגנת הממשלה והיו בעלי מעמד של אזורים מוגנים, הפכו לחשופים לציידים, סוחרי חיות בר וכורתי עצים.
למור צווארון שחור-לבן. ישרוד את הציד? (צילום: CI /Sterling Zumbrunn)
בתשע השנים האחרונות התגלו 53 מיני פרימטים חדשים למדע, כש-40 מהם התגלו במדגסקר בלבד. באי ישנם 92 מינים ותתי-מיני של קופים וקיפופים. בנוסף, מאות מינים חדשים של זוחלים, דו-חיים, בעלי כנף וצמחים התגלו בשנים האחרונות באי.
"ככל שהציד הבלתי חוקי ולכידת חיות הבר נמצאים בסימן עלייה, לחיות הנדירות הללו אין סיכוי לשרוד אם הקהילה הבינלאומית והרשויות המקומיות לא ינקטו בפעולה מיידית", מסכמת מאייור. "העובדה שבעלי חיים בסכנת הכחדה שאינם מצויים באף מקום אחר בעולם, נשחטים לטובת מסעדות שתוכלנה להציג אותם בתפריט היומי היא מעוררת חלחלה".