לין מקים ארגון מעסיקים שיתמקד ביחסי עבודה
נשיא איגוד לשכות המסחר: לשכת התיאום פיתחה תלות בהסתדרות והפסיקה לייצג את המגזר העסקי בנושא יחסי עבודה. שיתוף הפעולה עם הסתדרות העובדים הלאומית יוגבר
איגוד לשכות המסחר מתכונן להקים ארגון מעסיקים חדש שייתן מענה לבעלי עסקים שאינם חברים באחד הארגונים הקיימים ויתמחה ביחסי עבודה. בימים אלו עורך האיגוד סקרים בקרב מעסיקים לבחון את הנכונות לחברות בארגון שכזה, בעלות של כ-200 שקל בחודש.
בתדריך כתבים שנערך היום (א') אמר נשיא האיגוד, אוריאל לין, כי הצורך בקיומו של ארגון מעסיקים שכזה נובע מכך שלשכת התיאום של הארגונים הכלכליים הפסיקה למעשה לייצג את המגזר העסקי בנושא יחסי עבודה, שכן היא פיתחה תלות בהסתדרות.
יו"ר ועדת העבודה באיגוד, צבי עמית, אמר כי הארגון החדש יספק שירותים בתחום המידע השוטף בדיני עבודה, פתרון בעיות פרטניות וייצוג מעסיקים מול ארגוני עובדים.
מעסיקים ולא מעבידים
כמו כן, מתכוון לין לעתור לבג"ץ נגד החוק הקובע כי לנציג ארגון עובדים מותר להיכנס לשטח העסק. לין אמר כי "החוק אינו מגביל את נציגי ארגון העובדים במספר הכניסות ופוגע בזכות הקניין של המעסיק".
לדבריו, אם בג"ץ לא יפסול את החוק, עליו לפחות להגדיר מהו מספר הכניסות המקסימאלי המותר על-פיו, על-מנת ליצור איזון בין זכות העובדים להתארגן בוועד וזכות המעסיק לשמור על קניינו.
במסגרת הארגון המתוכנן, אמור להתבצע שיתוף פעולה עם הסתדרות העובדים הלאומית (הע"ל), כמו לדוגמא זה שסוכם לפני כחודשיים בין לין לבין יו"ר הע"ל, יואב שמחי. בין השאר, יכניסו בעלי העסקים את נציגי הע"ל למקום העבודה, על-מנת שאלו יתארגנו בה ולא בהסתדרות.
כמו כן, מתכננים לין ושמחי ליזום הצעת חוק שתחליף את השימוש בספר החוקים במילה מעבידים במילה מעסיקים. יוזמות נוספות של לין הן הגדלת השיעור המינימלי להפכיתו של ארגון עובדים כגון ההסתדרות לכזה היכול לייצג את כלל העובדים בעסק משליש למעל 50%.