יום חג לביטלס
כזה רעש מזמן לא היה: עם ההוצאה הדיגיטלית של כל אלבומי הביטלס ושל המשחק "רוק בנד", נראה שפופולריות הלהקה בשיא שלא ידעה 40 שנה. בואו לשמוע את הגרסאות החדשות ולבחור את השיר הגרוע ביותר בכל הזמנים
מה עוד אפשר לחדש בכל הנוגע לג'ון, פול, ג'ורג' ורינגו? איך יכולים ארבעת המופלאים להפתיע אותנו? מה כבר אפשר להשמיע שלא נשמע ומה לספר שעוד לא סופר? הרבה, מסתבר.
היום, יום רביעי, בעל התאריך המיוחד - 09.09.09, הוכרז על ידי "הביטלס" ומקורביהם כיום היסטורי בתולדות הלהקה, 40 שנה לאחר הפירוק.
ממש היום יצאו לחנויות כל אלבומי הלהקה בעריכה דיגיטלית מחודשת. מאז שהועברו לראשונה השירים המוכרים של "הביטלס" מתקליטי ויניל לתקליטורים, לפני כ-20 שנה, הם לא זכו לשדרוג דיגיטלי, כזה שמביא איתו סאונד נקי, ברור ועדכני יותר, העושה חסד להפקה המוקפדת של שירי הלהקה.
היום, אחרי שנים רבות של ביקוש ודרישות מצד המעריצים, זה סוף סוף קורה והמעריצים הכבדים יוכלו בקלות להבחין בהבדלים ולשמוע את הצלילים החדשים המתגלים בגרסאות הטריות. גם כאן יש לכם הזדמנות ראשונית להאזין לארבעה שירים מפורסמים של הלהקה, בצורתם החדשה.
האזינו לעריכה הדיגיטלית של השיר "I Saw Her Standing There"
ההוצאה המחודשת תימכר במארז גדול אחד שיכיל את כל האלבומים ובנוסף, תהיה אפשרות לרכוש כל אלבום בנפרד, כשלכל אחד מצורף סרט דוקומנטרי קצר על עשייתו. לפני שבועיים הענקנו לכם הצצה לשניים מהסרטים, "סרג'נט פפר" ו-"Hard Day's Night". היום אתם מוזמנים לצפות ב-"Let It Be" ו-"Beatles For Sale". אגב, תוך זמן קצר עתידות להיעלם הגרסאות הישנות מהמדפים ומאתרי החנויות ברשת.
במקביל, היום ייצא לחנויות משחק הוידאו "רוק בנד" שמוקדש כולו ללהקה ששינתה את העולם. בעזרת קונסולות דמויות גיטרה, מערכת תופים ומיקרופון, יוכלו המעריצים וחובבי המשחק לנגן עכשיו גם את השירים של "הביטלס", כשהמשחק עצמו לוקח אותם לכל התקופות בחיי הלהקה. אגב, המשחק יגיע לחנויות בישראל בשבוע הבא ויהיה משחק ה"רוק בנד" הראשון שמגיע אלינו באופן רשמי.
לאחרונה הוצפה הרשת בכתבות ואזכורים של הביטלס לקראת התאריך ההיסטורי. הפרשנים מנתחים את המשמעות התרבותית מאחורי הוצאת האלבומים החדשים ומשחק הוידאו ותוהים: מה יחשבו עכשיו הילדים ובני הדור החדש על הביטלס ולמה אנחנו כל כך מאוהבים בלהקה הזו. אלה למעשה גירסאות חדשות לאותן שאלות חוזרות ונשנות שמעסיקות חוקרי תרבות כבר עשרות שנים. המבקרים מחלקים ציונים להוצאות החדשות ורובם הגדול משבח, שוב, את יצירות המופת שהלהקה הקליטה במהלך שנות השישים ואת המשחק הצבעוני שהופך את הקהל באופן וירטואלי לחלק מהלהקה.
האזינו לגרסה החדשה של "Back In The U.S.S.R"
שיא הבאז ברחבי הרשת צפוי להגיע היום, כשמאות האנשים שלקחו חלק בפרויקטי ההוצאה המחודשת ומשחק ה"רוק בנד" יעדכנו אחת לכמה דקות את עמודיהם ברשת "טוויטר". הן בעמוד הרשמי של הלהקה, הן בעמוד החדשות והן בעמוד הרדיו, צפוי היום הטוויטר לגעוש מרוב עדכונים, ביקורות, הפניות לכתבות, תמונות מהעולם, פינות נוסטלגיות ותשובות לשאלות הגולשים.
האזינו לשיר "Something"
גם התקשורת ברחבי העולם הגבירה השבוע את עיסוקה האינסופי בלהקה. לפני כמה ימים, במין צירוף מקרים שכזה, פרסם העיתונאי הבריטי ריי קונולי ראיונות עם ג'ון לנון שנערכו בסוף שנות השישים ותחילת השבעים, שלא פורסמו מעולם וכמו רוב הפריטים האבודים, התגלו בקלטות ישנות שהוחבאו בקופסת קרטון.
בראיונות נחשפו פרטים חדשים על הפירוק ההיסטורי של "הביטלס" ועל האהבה הגדולה של לנון לפול מקרטני, למרות המיאוס שהרגישו אחד כלפי השני ובחירתם ללכת כל אחד לדרכו. "אני מניח שהייתי נוקשה מדי איתו", אמר לנון בראיון האבוד לאחר הפירוק, "בכל חיי ביקשתי רק משני אנשים לעבוד איתי. אחת היא יוקו אונו והשני הוא פול מקרטני. פול ואני היינו 'הביטלס'", הכריז לנון.
האזינו לשיר "She's Leaving Home"
על פי הראיון, בספטמבר 69', בדיוק לפני 40 שנה, הלך וגבר המתח בין מקרטני ללנון, כשלנון פנה למקרטני ואמר לו: "אני רוצה להתגרש". בראיון, דיבר לנון גם על מוות בטרם עת ואמר שהוא חייב להפסיק לבזבז את חייו מכיוון "שהוא לא רוצה למות בגיל 40", אותו גיל בו נורה למוות מחוץ לדירתו בניו-יורק.
באתר "הטיימס", כתב קונולי טור בלעדי עם ציטוטים מהראיון ושם הוא מביא את כל הסיפור ונזכר בפגישותיו ושיחותיו עם לנון. מסתבר שקונולי אמור היה לראיין את לנון יום לאחר מותו ב-80'. כאן תוכלו לקרוא את המאמר.
ועכשיו, כדאי לזכור שעם כל הטוב שפול, ג'ון, ג'ורג' ורינגו הביאו לעולם, הם יצרו גם כמה שירים עליהם אפשר היה לוותר. היום, לכבוד התאריך ההיסטורי, אנחנו מזמינים אתכם כמובן לצלול לעומקי המוזיקה המופלאה, אך גם לבחור את השיר הגרוע ביותר של הלהקה בכל הזמנים. בחרו אותו כאן. חג חיפושיות שמח.