איראן: ארה"ב ליבתה את המהומות דרך פייסבוק
תובע איראני האשים את וושינגטון בהפצת מידע שקרי על ארצו באמצעות האינטרנט. לטענתו, היא איפשרה ל"טרוריסטים" להיות חברים ברשתות, כדי להשפיע על הגולשים האיראנים
איראן נגד הרשתות החברתיות האמריקניות: תובעים בבית המשפט המהפכני בטהרן האשימו היום (ב') את ארצות-הברית בליבוי מהומות הדמים שפרצו אחרי הבחירות לנשיאות ביולי, בעיקר באמצעות הפצת "מידע שקרי" דרך אתרי אינטרנט פופולריים.
"במהלך האירועים לאחר הבחירות באיראן, האינטרנט שימש כלי יעיל לארגון הפגנות בלתי חוקיות ולהפצת מידע שקרי", האשים תובע במשפטם של שישה עצורים, הנאשמים כי לקחו חלק בתכנון המהומות. בפתח השימוע הקריא סגן התובע של טהרן, עלי אחמד אכברי, "אישום כללי", שבו קבע כי וושינגטון הפיצה מידע שקרי על איראן באמצעות האינטרנט.
לטענת התובע, וושינגטון רצתה ליצור "טירוף תקשורתי" ולכן איפשרה לפעילי האופוזיציה, אותם כינה "פורעים וטרוריסטים", להיות חברים ברשתות החברתיות. בדברים שצוטטו באתר האינטרנט של הטלויזיה האיראנית "פרס טי.וי", הוא ציין כי בעזרת ארה"ב, רשתות חברתיות כמו פייסבוק ויו-טיוב ניסו "להשפיע על המשתמשים האיראנים".
"מאז תחילת המהפכה ב-1979", טען התובע, "ניסו אויבים חיצוניים ופנימיים ליצור מלחמה פסיכולוגית נגד הרפובליקה האיסלאמית באמצעות הפצת שמועות. במהלך האירועים
שהתפתחו אחרי הבחירות, האינטרנט שימש לארגון כינוסים בלתי חוקיים ולהפצת מידע כוזב. טכנולוגיות חדשות ודרכי התקשרות השפיעו על החיים והאינטרנט יכול לשמש היום כאיום מסוג חדש".
"רשתות חברתיות, כמו פייסבוק", המשיך התובע, "הצליחו למשוך יותר מ-200 מיליון משתמשים. ארה"ב זיהתה את הרשתות ויצרה קשר ביניהן לתנועות עוינות". הוא גם האשים את תאגיד השידור הבריטי בי.בי.סי בפרסום דיווחים שקריים בהאינטרנט. יותר ממאה פעילים רפורמיסטים הואשמו בסדרת המשפטים שנפתחה ב-1 באוגוסט בחתירה נגד המשטר ובתכנון המהומות. זאת כחלק מניסיון לדכא את האופוזיציה במדינה שטוענת כי תוצאות הבחירות זויפו.