שתף קטע נבחר
 

על הגובה: חיילי 669 למען אַיַית צרעים במצוקה

עונת נדידת הסתיו בעיצומה ואַיַית צרעים, עוף דורס הנודד לאפריקה, נלכדה במרפסת בבניין מגורים בתל-אביב בקומה התשיעית. הדיירים הזעיקו את פקחי רשות הטבע והגנים. חיילי יחידת החילוץ של חיל האוויר שהגיעו לסייע בהצלה, גלשו אל האיה מגובה רב והשיבו אותה בחזרה לטבע

איית צרעים נודדת במצוקה שנלכדה במרפסת בניין מגורים בקומה התשיעית בתל-אביב, הפכה אתמול בצהריים ליעד חילוץ מועדף של פקחי רשות הטבע והגנים ויחידת החילוץ 669 של חיל האוויר. תחילת הדרמה בשעות הצהריים. תודות לעירנותם של שכנים במגדל המגורים ברחוב בזל בעיר, התגלה דורס יום בגודל בינוני כשהוא לכוד במרפסת ואינו מצליח לפרוש את כנפיו ולעוף לחופשי.

 

"נבהלתי בהתחלה כשראיתי אותו מנפנף בכנפיים שלו ואחרי כמה דקות, ראינו שהוא לא מצליח לצאת, אז ניסינו לפנות לכל מי שחשבנו שיכול לעזור לו, כי הבעלים של הדירה שוהים בחו"ל ולא היתה דרך להיכנס אליה", אומרת צילה (השם האמיתי שמור במערכת). לדבריה, לאחר שיצרה קשר עם רשות הטבע והגנים, הוזעקו למקום פקח אזור השרון, אורי קייזר ועוגן ליכט, פקח תשתיות באזור השרון.

 

"כשהגענו לבניין, הבנו כי חילוץ האיה לא יתאפשר ללא שימוש במנוף גבהים או גלישה אל המרפסת", אומר ל-ynet אורי קייזר. "לא ראינו שהיא סובלת מפציעות בולטות וככל הנראה, הרוחות העזות הסיטו אותה לאזור. אנו נתקלים באיות רבות בימים האחרונים שסובלות מפציעות לאחר שנחבטו בבניינים או בתשתיות אחרות, כולן מובאות לטיפול בבית החולים לחיות בר בתקווה שיוכלו לשוב בחזרה לטבע".

 

לאחר שבשרותי כיבוי האש לא התאפשר מענה למצוקת הדורס, פנה קייזר בבקשת עזרה מיחידת החילוץ "669" של חיל האוויר. חיילי היחידה שפעלו באותו יום באזור השרון באימון עם אנשי הרשות, נאותו לקריאה והגיעו לסייע לדורס הלכוד.
 

צילום: יהונתן צור, צילום ארכיון: רועי גזית, כתב וערך: ארז ארליכמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בין שמיים וארץ: 669 נחלצים למען איית הצרעים

אַיַית צרעים, נחשבת לאחד הדורסים המרהיבים שנוהגים לקייץ באיזור במהלך חודשי מאי ועד אוגוסט. בישראל היא חולפת במספרים מרשימים מאוד, אך במשך תקופה קצרה יחסית במהלך נדידת הסתיו והאביב.
 
על פי נתוני סקר הנדידה של החברה להגנת הטבע, חלפו מאז תחילת נדידת הסתיו, יותר מ-350 אלף איות צרעים מעל שמי ישראל בדרכן לאפריקה, מתוכן חלפו כ-90 אלף פרטים תוך יומיים בלבד בלהקות ענק. מזונה העיקרי מתבסס על זחלים וצרעות שנחפרות מחוץ לאדמה. בתפריט הקולינרי שלה כלולים גם זוחלים למיניהם, דו-חיים ואף גוזלים של ציפורים קטנות.
 
"תודות לנכונות הרבה של השכנים והנהלת הבניין ששיתפה עימנו פעולה, המחלצים יכלו לפעול במהירות כדי לחלץ את הדורס", מציינים ליכט וקייזר שפיקחו על המבצע מקרוב. תוך דקות ספורות מרגע הירידה מהקומה העשירית אל המרפסת בקומה מתחת, נתפסה האיה וכוסתה בבד על מנת שלא תתקוף את המחלץ. לאחר שהוכנסה לדלי, החל המסע מעלה.  
 
צילום: יהונתן צור

 

 

"היא החליטה להשיב את עצמה בחזרה לטבע"

רגע לאחר שהמחלץ הגיש את הדלי עם האיה אל חבריו במרפסת בקומה מעל, הצליחה האיה לחמוק מבין הכיסוי, להפתעת הנוכחים, פרשה כנפיים ועפה למרחק של עשרות מטרים, עד שנחתה על גג אחד הבניינים ומשם המשיכה במעופה.
 
"ללא בדיקה רפואית, קשה לדעת אם היא סובלת מפציעות כלשהן. רצינו לקחת אותה לטיפול בבית החולים לחיות בר, אבל היא כנראה היתה חזקה דיה והחליטה להשיב את עצמה בחזרה לטבע", מסכם קייזר את המבצע בחיוך. "אני מקווה שהיא תצליח לשרוד את הנדידה הארוכה לאפריקה".
 
  • מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם מוקד הסביבה בטלפון: *6911

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איית הצרעים לכודה במרפסת
צילום: יהונתן צור
המחלצים בפעולה
צילום: יהונתן צור
שיתוף פעולה מצויין עם דיירי הבניין ויחידת החילוץ. אורי קייזר, פקח הרשות
צילום: יהונתן צור
דרמה עם כנף בבניין המגורים בתל-אביב
צילום: יהונתן צור
מומלצים