ברק הוזהר: צא מבריטניה בשל תביעה - אך נשאר
בזמן ששר הביטחון שוהה בלונדון, הוגשה לבית משפט מקומי תביעה ובקשה למעצר באשמת פשעי מלחמה. ל-ynet נודע כי ברק קיבל מסר שעליו לטוס לאלתר לצרפת - אך לא עשה כן
בישראל חששו מתביעות בעולם בעקבות דו"ח גולדסטון, והראשון שנאלץ להתמודד עם ההשלכות המשפטיות של המבצע בעזה הוא לא אחר מאשר שר הביטחון, אהוד ברק, השוהה בלונדון. תביעה פלילית ובקשה למעצר באשמת פשעי מלחמה הוגשה נגד השר, שצפוי להיפגש היום (ג') עם ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון.
גולדסטון: "תרבות פטור מעונש מעודדת אלימות"
ל-ynet נודע כי ברק הוזהר מפני מהלך כזה כבר אמש, אך לא עזב את המדינה טרם שהוגשה התביעה. גורמים משפטיים בממשלה יצרו קשר
עם שר הביטחון והמליצו לו לעזוב לאלתר את בריטניה, כדי להימנע מתסבוכת משפטית, והציעו שיטוס לצרפת. למרות ששר הביטחון ידע כי התביעה בפתח, הוא החליט לא לשנות את סדר יומו ולהישאר בבריטניה. במשרד המשפטים הכחישו כי היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, או גורם אחר במשרד המשפטים שוחח עם ברק.
התביעה הוגשה לבית משפט בלונדון, כשהיא מבססת את טענותיה על היותו של ברק שר הביטחון בממשלה הנוכחית ובממשלה הקודמת, שתחתיה נערך מבצע "עופרת יצוקה" בחודשים דצמבר-ינואר האחרונים. דו"ח גולדסטון קובע כי במהלך המבצע בוצעו לכאורה פשעי מלחמה מצד ישראל וחמאס.
בית המשפט ישקול - ברק ממשיך כרגיל
בית משפט בבריטניה צפוי להחליט בהמשך היום האם לדון בכלל בתביעה, שהוגשה על-ידי עו"ד מישל מסיח המייצג ארגון משפחות פלסטיניות שנפגעו. הגורמים המשפטיים וגורמי החוץ בישראל מטפלים בעניין. על פי הערכה צפוי דיון בתוך מספר שעות בבית המשפט כדי להחליט האם לדון כלל בתביעה הפלסטינית.
בלשכת שר הביטחון מסרו, כי "השר ברק צפוי להיפגש היום ומחר עם ראש הממשלה בראון ועם שר החוץ דיוויד מיליבנד, ולדון עמם בנושאים המדיניים והביטחוניים שעל הפרק".
במקביל, התקיים דיון במועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה,
בנוגע לדו"ח. השופט ריצ'רד גולדסטון, שקבע כי במבצע "עופרת יצוקה" ביצעו לכאורה ישראל וחמאס פשעי מלחמה, אמר כי חוסר המחויבות של הצדדים לקחת אחריות על פשעי המלחמה באזור, הגיעה לנקודת משבר, שמערערת כל תקווה לשלום במזרח התיכון.
לדבריו, "תרבות של פטור מעונש באזור קיימת זמן רב מדי. חוסר הצדק המתמשך חותר תחת הסיכויים לתהליך שלום מוצלח, ומחזק סביבה שמעודדת אלימות". הוא הוסיף, כי "אנו מאמינים בחוק ההומניטארי, בזכויות האדם ובעיקרון שבלחימה חמושה יש לעשות מאמץ עילאי כדי למנוע פגיעה של אזרחים".