ראשי הפשע נעצרו בסיכול הברחת ענק של קוקאין
במבצע בינלאומי הצליחה המשטרה לסכל הברחה של 108 קילוגרם קוקאין מפנמה, כשהם מוסתרים בתוך רמקולים. אחד המעורבים הפך לעד מדינה וסייע בפיתרון שני מקרי רצח. 27 נעצרו, ביניהם עמיר מולנר וזאב רוזנשטיין. במשטרה מתגאים: "ארגוני הפשע קיבלו מכה חזקה מאוד"
108 ק"ג קוקאין שלא יגיעו לרחובות, שורה של כרישי פשע במעצר ושני מקרי רצח מפוענחים - ביחידה המרכזית של מחוז המרכז במשטרה יכולים להתגאות ברשימת הישגים נאה, עם חשיפתה של הפרשה המכונה במשטרה "כוכב הצפון", אשר פרטיה הותרו הלילה (יום ה') לפרסום. בין היתר מעורבים בה העבריינים עמיר מולנר וזאב רוזנשטיין.
גולת הכותרת של הפרשה היא סיכול הברחת 108 קילוגרם קוקאין - אחת הברחות הסמים הגדולות בתולדות המדינה - שהיו אמורים להגיע מפנמה לישראל כשהם ארוזים ברמקולים. ההברחה, בה מעורבים על-פי החשד עבריינים מהשורה הראשונה, סוכלה במבצע משולב של ימ"ר מרכז והמשטרה בפנמה, שבמסגרתו נעצרו 27 חשודים.
אם לא די בכך, המשטרה הצליחה לגייס עד מדינה שהיה בורג מרכזי בניסיון ההברחה, אשר סיפק לה ראיות שהובילו למעצרו של זאב רוזנשטיין בחשד לכך
שהזמין את הרצח המשולש של רפי וייצמן, שרון מוסאי ודוד בן-מרגי, שנורו למוות בחוף שלדג בטבריה בשנת 2001. עד המדינה סיפק גם ראיות שהובילו לפיתרון רצח אייל שטרית.
כבר קרוב לשנתיים שביחידה המרכזית של מחוז המרכז עובדים על הפרשה הזאת, אבל גם שם מודים שלא ידעו עד כמה היא גדולה. החקירה החלה כאשר אנשי מחלק התשאול, בראשותו של סגן-ניצב אלי אסייג, קיבלו מידע על כך שאדם בשם מישל בן-סימון, המתגורר באירופה ומחלק את זמנו בעיקר בין צרפת ומרוקו, מייבא סמים לישראל.
"היה מאוד קשה לחדור לחבורה הזאת"
המשטרה החלה להתחקות אחריו וגילתה כי בסיוע של בת זוגו ואדם נוסף, הוא מפעיל רשת מסועפת וממודרת להברחת סמים לישראל. זמן קצר לאחר פתיחת החקירה הצליחה המשטרה לעלות גם על "המהנדס" שלו - רן שבי, תושב השרון, שהיה אחראי על ייצור הרמקולים שבהם הוסתרו הסמים.
"בכל שנותיי במשטרה לא ראיתי אדם מתוחכם וחשדן כמו בן-סימון", אומר סגן-ניצב אסייג, "היה לנו מאוד קשה לחדור לחבורה הזאת". בן-סימון הקפיד שלא להגיע לישראל ואת כל פעילותו הוא ביצע מחו"ל. הוא גם החשוד היחידי שהמשטרה טרם הצליחה לשים עליו את ידה, משום שברח למדינה שלישראל אין הסכם הסגרה עמה.
מי נגד מי: אלה החשודים בניסיון ההברחה (באדיבות משטרת ישראל)
אמצעי מעקב על החבילות לפנמה
אחרי חודשים של מעקב, חוקרי המשטרה התחילו לקצור את הפירות כשקלטו את "המהנדס" שבי מגיע לסניף דואר בהוד השרון ושולח חלקי מתכת לפנמה. עוד קודם לכן הבינו החוקרים כי עיקר הפעילות מתבצעת בפנמה, אך כעת הייתה להם ראיה חותכת לכך.
רגע אחרי שיצא מסניף הדואר, אספו בלשי ימ"ר מרכז את החבילות ששבי ביקש לשלוח, והביאו אותם למשרדי היחידה ברמלה. בבדיקה התברר כי מדובר בחתיכות מתכת שאמורות להיות מורכבות בתוך רמקולים, ולמעשה לגרום למיסוך שיסתיר את הסמים בבדיקות שיקוף.
הרמקולים ששימשו להסתרת הסמים (באדיבות משטרת ישראל)
אחרי טיפול קצר והלבשת אמצעי מעקב על חבילות, הן שוחררו ונשלחו ליעדן בפנמה. שם, באמצעות המשטרה המקומית, התחיל המעקב אחרי חבורת המבריחים, אשר שכרה מחסן גדול להרכבת הרמקולים. מחשש שהסמים ייגנבו, החבורה דאגה להחליף מחסן בכל כמה ימים, תוך שחבריה דואגים לרוקן ולנקות את המחסן הקודם ולא להשאיר אחריהם שום עקבות.
בינתיים בישראל, המשיכו המעקבים אחר שני מתווכים, שמעון אזולאי ואדם נוסף שהפך לעד מדינה, בתקווה שאלה יצליחו להוביל את החוקרים ליעד הסופי של הסמים - העבריינים המקומיים שהזמינו אותם, או בשפה המשטרתית, "המשקיעים".
במשטרה מעריכים כי קילו נקי של קוקאין מפנמה עולה למשקיע הישראלי 6,000 דולר ונמכר בישראל תמורת יותר מ-100 אלף דולר. כשהוא מגיע לשוק ומתערבב עם חומרים נוספים, שוויו עולה פי כמה וכמה.
החוקרים הופתעו לגלות שמות "נוצצים" בין המזמינים של הקוקאין בישראל, ביניהם אורי לוזון שנחשב ליד ימינו של עמיר מולנר, גיא וברמן שזוהה בעבר עם זאב רוזנשטיין והיום חבר בארגון של מולנר, ויקטור ארביב ועדול והיימן כראג'ה.
עדול כראג'ה במהלך הדיון בהארכת מעצרו (צילום: אבי מועלם)
המפכ"ל שיבח את ה"הישג המקצועי"
רגע אחרי שהרמקולים - שהיו תקניים לחלוטין ומוכנים להפעלה - היו מלאים ב-108 קילוגרם קוקאין ומפוזרים על 38 משטחים לקראת שליחתם לישראל, החליטו בימ"ר מרכז, יחד עם משטרת פנמה, על פיצוץ הפרשה - ופשטו על המחסן בו הם הוסתרו. בשתי המשטרות חששו כי כנופייה נוספת במדינה, ש"הריחה" את הכמות הגדולה של הסמים, תנסה לגנוב אותם.
החוקרים היו מרוצים, אבל לא ידעו שהדובדבן שבקצפת עדיין מחכה להם: אחד העצורים בפרשה הסכים להפוך לעד מדינה, ומלבד הסיוע בתפירת כל הקצוות בפרשת הברחת הסמים, הוא נתן להם ראיות לפיתרון שני מקרי רצח שאירעו בצפון בשנים האחרונות. עד המדינה צפוי להיות הראשון שייכלל בתוכנית הרישמית להגנת עדים, ובמשטרה כבר החליטו לפנות את בני משפחתו מביתם ולהגן עליו במקום מעצרו.
ביום רביעי שעבר הוארך בזה אחר זה מעצרם של החשודים במעורבות בפרשה, ביניהם מולנר ורוזנשטיין. גם עוברי האורח ברחוב הבחינו שמשהו לא שגרתי קורה בבית משפט השלום ברמלה, לפי עשרות הבלשים,
לוחמי היס"מ והכוחות המיוחדים שהגיעו למקום. רב-נגד איתן שיינמן, שליווה את הפרשה בשנתיים האחרונות, הציג בבית המשפט את החשדות נגד כל אחד מהמעורבים - ובית המשפט נעתר לבקשתו להאריך את מעצרם.
אחד מעורכי הדין היטיב לסכם: "עכשיו נשאר לראות למי מכולם יהיה כתב אישום, ומעניין לא פחות כמה נוספים ירוצו להיות עדי מדינה".
לדברי מפקד ימ"ר מרכז, ניצב משנה אבי נוימן, "ארגוני הפשע קיבלו מכה חזקה מאוד" במסגרת החקירה, שאותה מנהל ראש מפלגת חקירות בימ"ר, סגן ניצב עופר מועלם.
גם המפכ"ל, רב-ניצב דודי כהן, התייחס לפרשה במסגרת סיור שערך אמש בתחנת מחוז המרכז ואמר כי מדובר ב"הישג מקצועי שהביא לידי ביטוי מיטבי את איכותה ויכולתה האנושית והטכנולוגית של המשטרה".
לדבריו, "מדובר בנדבך במאבק בפשיעה המאורגנת, הכולל טיפול בשני יעדי הארגון - המאבק בסמים ובארגוני הפשיעה. משטרת ישראל הכבידה פעם נוספת את הזרוע הארוכה שלה על ארגוני הפשיעה באשר הם, ותמשיך במלאכה זו. המאבק הוא ארוך ותובעני ובמבחן הזמן אנו רושמים הישגים משמעותיים הנקנים בעבודה קשה, יצירתיות ודביקות במשימה".