סרקוזי ובראון: מכירים בזכות ישראל להגנה עצמית
בעקבות החלטתם שלא להשתתף בהצבעה בז'נבה, מיהרו נשיא צרפת וראש ממשלת בריטניה לספק הסברים. במכתב ששיגרו לבנימין נתניהו כתבו השניים: "מודעים לעובדה שדו"ח גולדסטון הוא סוגייה רגישה, מכירים בזכותה של ישראל להגנה עצמית"
ההסבר לאי ההשתתפות: נשיא צרפת ניקולא סרקוזי, וראש ממשלת בריטניה גורדון בראון, שיגרו הלילה (שבת) מכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בו הם מציינים כי הם מודעים לכך שדו"ח גולדסטון הוא "סוגייה רגישה" וכי הם קוראים לתגובה מתונה מכל הצדדים המעורבים. המכתב נשלח בעקבות החלטתן של צרפת ובריטניה שלא להשתתף בהצבעה על דו"ח גולדסטון במועצת זכויות האדם של האו"ם.
בעקבות החלטת המועצה בז'נבה לאמץ את הדו"ח ולהעבירו למטה האו"ם ואולי גם למועצת הביטחון, כתבו סרקוזי ובראון: "אנו מבינים שדו"ח גולדסטון הוא סוגייה רגישה לישראל ולפלסטינים. אנו רוצים שהדיון הבינלאומי בדו"ח ייעשה בצורה שתומכת בשיפור המצב ובכלל זה שיפור ביטחונה של ישראל והמצב ההומניטרי ברצועת עזה. אנו מכירים בזכותה של ישראל להגנה עצמית ומשוכנעים שהשלום הוא הערובה הטובה ביותר לביטחון ישראל".
בנוסף, קראו נשיא צרפת וראש ממשלת בריטניה לנתניהו לאפשר כניסת שיירות סיוע הומניטרי לרצועת עזה, חקירה עצמאית של מבצע "עופרת יצוקה", הפסקת הבנייה בהתנחלויות וחידוש התהליך המדיני בהתאם למתווה האמריקני".
שר החוץ הבריטי, דיוויד מיליבנד, התייחס אף הוא הלילה לדו"ח גולדסטון ולהחלטת בריטניה שלא להשתתף בהצבעה במועצת זכויות האדם בז'נבה. "ההחלטה הזו אינה מאוזנת ואינה מתייחסת להאשמות המיוחסות לצדדים בצורה ראויה". בראיון ל-BBC הוסיף מיליבנד: "היה נכון שנאמר שאנו זקוקים לעוד זמן כדי לקדם את התהליך שאנו רוצים לראות. ראשית - בנוגע לחקירות, שנית - ביחס לסיוע לעזה, ושלישית - בנוגע לתהליך השלום. החלטת המועצה התקבלה באמצע הדיונים הללו".
אמש התייחס גם דובר מחלקת המדינה האמריקנית, איאן קלי, לאימוץ דו"ח גולדסטון ואמר כי "ההחלטה תומכת בדו"ח, אבל היא לא מפנה בצורה מפורשת את הנושא למועצת הביטחון. ההחלטה, אין פירושה העברה אוטומטית של הנושא לדיון במועצה".
לדבריו, הממשל האמריקני דבק בעמדתו שמודבר בהחלטה לא מאוזנת, שתגרום לפגיעה במאמצי הממשל להחזיר את ישראל והפלסטינים לשולחן המו"מ. "אנחנו מאמינים שזה הלך אפילו מעבר לטווח של דו"ח גולדסטון ועבר למרכיבים שצריכים להיפתר במסגרת המו"מ על הסדר הקבע בין הפלסטינים והישראלים", אמר קלי.
סגן שר החוץ, דני איילון, מתח אמש ביקורת חריפה על אימוץ הדו"ח ואמר ל-ynet כי "ישראל דוחה בשאט נפש את ההחלטה המעוותת ואת הדו"ח המסוכן, המעודד טרור. אנו מעודדים מהמדינות שהצביעו נגד אימוץ הדו"ח, ואלה שלא הגיעו ונמנעו. הן הביעו מדיניות אחראית. ישראל לא תלמד מוסר מהמדינות שתמכו בהחלטה, שאצלן זכויות האדם - מהן והלאה. הדו"ח הזה לא ישנה את פעולות ישראל להגנת אזרחיה".
גם מחבר הדו"ח עצמו, השופט ריצ'רד גולדסטון, הסתייג מהצעת ההחלטה. בראיון לעיתון השווייצרי "הזמן", אמר גולדסטון: "הצעת ההחלטה הזאת מעציבה אותי, משום שהיא מטיחה האשמות רק בישראל. אין בה ולו משפט אחד שמגנה את חמאס, כפי שעשינו בדו"ח שלנו". דבריו נאמרו טרם ההצבעה בז'נבה.