הקבינט החברתי-כלכלי דן בהצטרפות ל-OECD
בדיון שנערך בשעה זאת בירושלים בוחנים שרי הקבינט מה הצעדים שיאפשרו את ההצטרפות למועדון. בין השאר תיאלץ ישראל להתמודד עם שאלות באשר ליחסה של הממשלה לערביי ישראל, לנשים ולאוכלוסיה החרדית, על רקע טענות לקיפוח
הקבינט החברתי-כלכלי דן הבוקר בצעדים שעל ישראל לנקוט בחודשים הקרובים, כדי להתקבל למועדון היוקרתי של ה-OECD. במסגרת זו צפויה יציאתם של נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, ושל שר החינוך, גדעון סער, למטה הארגון בפריז. בכך מקווה ישראל להביא עד מרס 2010 לתמיכתן של 30 חברות הארגון בקבלתה של ישראל כחברה מלאה.
- למה לא נכנסנו ל-OECD - כי נשים וערבים מופלים
- ישראל במקום הרביעי באי-שוויון ב-OECD
- דעה: כאישה, אני קוראת ל-OECD לא לצרף את ישראל
OECD הוא השם של המועדון היוקרתי ביותר בקהילה הבינלאומית. הצטרפות אליו, מבהירים בכירים המכונסים הבוקר בלשכת ראש הממשלה בירושלים, תאפשר לישראל להיות החברה ה-31 בארגון שהמדינות החברות בו, נחשבות למפותחות בעולם מבחינה כלכלית וחברתית. "זה יכול להשפיע גם על דירוג האשראי של ישראל בעולם", אמר אחד מהם. "לכן אנו עושים כל מאמץ כולל סיכום על תאריך יעד של פברואר-מרס הקרובים, כדי להיות חברים בו".
בדיון שנערך בשעה זאת בירושלים, בוחנים שרי הקבינט הכלכלי בראשותו של שר האוצר, יובל שטייניץ, את מה שנותר בפני ישראל כדי להצטרף למועדון. בין היתר, צריכים שרים, חברי כנסת ופקידים בכירים להתייצב בפני ועדות של הארגון, ולתת מענה לבעיות שאלה מעלים.
בין השאר תיאלץ ישראל להתמודד עם שאלות מצד נציגים של בריטניה, ניו-זילנד ונורבגיה, באשר ליחסה של הממשלה לערביי ישראל ולאוכלוסיה החרדית, על רקע טענות לקיפוח.
לאחר שלפני כשבוע יצאו למטה הארגון השרים בנימין בן אליעזר, אבישי ברוורמן ויצחק הרצוג, עתיד לצאת לשם בקרוב פישר. פישר צפוי לדבר על מדיניותה הכלכלית של ישראל על רקע המשבר הכלכלי, ובכלל ועל מדיניותה המוניטרית. זמן קצר אחריו צפוי לנסוע לשם שר החינוך, גדעון סער, כדי להציג את מדיניות החינוך מרמת הגנים ועד להשכלה הגבוהה בישראל.
בדיון הקבינט הבוקר יקבלו השרים סקירות מפי עמיתיהם הרצוג, ברוורמן ופואד, על הדיונים שנערכו בשבוע שעבר. כמו כן ייקבעו הפעולות הבאות שעל ישראל לעשות בפני ועדות ה-OECD לפני שהעניין יגיע להצבעה בפני מליאת הארגון לקראת סוף הרבעון הראשון של 2010.
עם הנושאים שעליהם צריכה ישראל לתת מענה עדיין, נמנים ענייני איכות הסביבה, הפיקוח הפרלמנטרי על פעילות הממשלה, רגולציה של שוק ההון, תופעת הפרוטקציה, חקיקה נגד שוחד והלבנת הון.
"ישראל ניצבת במקום טוב בין המדינות המתחרות עתה על מקום במועדון, ובהן צ'ילה, רוסיה וסלובניה. אין זה מובן מאליו דבר טריוויאלי שהיא עשויה להצטרף למועדון הזה שאפילו מעצמת הכלכלה סין אינה חברה בו. עכשיו הכל תלוי במעשים של ממשלת ישראל, וכן כמובן, גם קצת בפוליטיקה בינלאומית. זאת למרות שאיני מאמין שדו"ח גולדסטון יסכל את הצטרפות ישראל ל-OECD", אמר בכיר ישראלי לפני דיון הקבינט הכלכלי-חברתי הדן בשעה זאת בנושא.