חלבי ומתובל: תבשיל ירקות ויוגורט בקמח עדשים
המטבח ההודי עשיר במנות צמחוניות נהדרות. רינה פושקרנה מציגה הכנה של תבשיל ירקות מתובל ששוחה ברוטב יוגורט ומתאים לארוחות צמחוניות או וחלביות
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
- טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
- בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
- עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
- סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
- אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
- תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
- יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב
- קאבג' באג'י: תבשיל כרוב הודי
תבשיל ירקות ויוגורט בקמח עדשים
המרכיבים (ל-6-8 מנות):
2 כוסות יוגורט6 כוסות מים
4 כפות קמח עדשים
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית אבקת צ'ילי (למעוניינים במנה חריפה)
1/2 כפית זרעי כמון
2 כפות שמן זית
1/2 כפית גרגרי חרדל שחור
1/2 כפית גרגרי חרדל צהוב
1/2 כפית אבקת אספטידה (הינג)
8 עלי קארי (או עלי דפנה)
2 שיני שום כתושות
1-6 פלפלים חריפים מיובשים שלמים (לא חובה - למי שרוצה מנה חריפה)
1 כוס לקט ירקות (אפשר קפוא)
1 כף כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- יוצקים לקערה את היוגורט ומערבבים היטב. מוסיפים את המים לקערה וטורפים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את קמח העדשים וטורפים היטב עד לקבלת עיסה חלקה וללא גושים.
- מוסיפים 1/2 כפית כורכום, את המלח ואת אבקת הצ'ילי ומערבבים.
- מחממים בסיר רחב את השמן, מוסיפים את האספטידה, את גרגרי החרדל ואחר כך את עלי הקארי. מערבבים היטב עד שזרעי החרדל מתפצפצים.
- מוסיפים לסיר את זרעי הכמון, השום הכתוש, 1/2 כפית נוספת של כורוכום ומערבבים כמה שניות.
- מוסיפים את לקט הירקות ואת הפלפל החריף ומערבבים.
- יוצקים לסיר את תערובת היוגורט, מקטינים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה, תוך ערבוב, כ-20 דקות, עד שהתערובת מסמיכה והירקות רכים.
- הגשה: יוצקים את התבשיל לקערות אישיות, מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים עם אורז לבן.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: יהונתן צור
מומלצים