שתף קטע נבחר
 

חלבי ומתובל: תבשיל ירקות ויוגורט בקמח עדשים

המטבח ההודי עשיר במנות צמחוניות נהדרות. רינה פושקרנה מציגה הכנה של תבשיל ירקות מתובל ששוחה ברוטב יוגורט ומתאים לארוחות צמחוניות או וחלביות

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)

 

רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?

 

תבשיל ירקות ויוגורט בקמח עדשים

המרכיבים (ל-6-8 מנות):

2 כוסות יוגורט

6 כוסות מים

4 כפות קמח עדשים

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

1 כפית אבקת צ'ילי (למעוניינים במנה חריפה)

1/2 כפית זרעי כמון

2 כפות שמן זית

1/2 כפית גרגרי חרדל שחור

1/2 כפית גרגרי חרדל צהוב

1/2 כפית אבקת אספטידה (הינג)

8 עלי קארי (או עלי דפנה)

2 שיני שום כתושות

1-6 פלפלים חריפים מיובשים שלמים (לא חובה - למי שרוצה מנה חריפה)

1 כוס לקט ירקות (אפשר קפוא)

1 כף כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לקערה את היוגורט ומערבבים היטב. מוסיפים את המים לקערה וטורפים לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את קמח העדשים וטורפים היטב עד לקבלת עיסה חלקה וללא גושים.
  3. מוסיפים 1/2 כפית כורכום, את המלח ואת אבקת הצ'ילי ומערבבים.
  4. מחממים בסיר רחב את השמן, מוסיפים את האספטידה, את גרגרי החרדל ואחר כך את עלי הקארי. מערבבים היטב עד שזרעי החרדל מתפצפצים.
  5. מוסיפים לסיר את זרעי הכמון, השום הכתוש, 1/2 כפית נוספת של כורוכום ומערבבים כמה שניות.
  6. מוסיפים את לקט הירקות ואת הפלפל החריף ומערבבים.
  7. יוצקים לסיר את תערובת היוגורט, מקטינים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה, תוך ערבוב, כ-20 דקות, עד שהתערובת מסמיכה והירקות רכים.
  8. הגשה: יוצקים את התבשיל לקערות אישיות, מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים עם אורז לבן.

 

רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים