חמוץ, מתוק ומרענן: טארט לימון
רוני ונציה במתכון לטארט לימון שהוא חגיגה לאוהבי הפרי החמוץ. טעמו החמצמץ של הלימון מאוזן ותחתית בצק החמאה העשיר אף היא מפחיתה וממתנת מעט את החמיצות
טארט לימון
המרכיבים ( 12–10) מנות):
לבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
קליפה מגורדת מ1- לימון
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
כ-2 כפות מי קרח
למלית:
6 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס מיץ לימון טרי
קליפה מגורדת מ4- לימונים
3/4 כוס שמנת מתוקה
אבקת סוכר, לקישוט
הכלים: תבנית לטארט בקוטר כ26- ס"מ, משומנת
(צילום: רונן מנגן)
אופן ההכנה:
- הבצק: במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר וקליפת הלימון, ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים קלות רק עד לקבלת תערובת של פירורי בצק בגודל אפונה זעירה.
- טורפים את החלמון עם המים הקרים, ומוסיפים לקערת המעבד. מעבדים רק עד שהבצק מתאחד. מעבדים מעט בידיים, ומעצבים את הבצק לכדור. משטחים לעיגול, עוטפים ומקררים במקרר כ30- דקות.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 4 מ"מ (חשוב שהבצק לא יהיה דק מדי.( מרפדים את התבנית והדפנות בבצק, מחוררים במזלג, ומקררים במקרר כ30- דקות.
- מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).
- מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים עליו שעועית יבשה. אופים כ25- דקות, עד שהבצק אפוי וצבעו זהוב שחום. מסירים את הנייר והשעועית, ומצננים על רשת. אם נוצרו חורים בבצק, ממלאים אותם בשאריות בצק לא אפוי, כדי שהמלית הנוזלית לא תחלחל.
- המלית: מורידים את טמפרטורת התנור לחום נמוך 125) מעלות).
- בקערה גדולה מקציפים היטב את הביצים והסוכר בעזרת מקצף ידני. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון. מוסיפים את השמנת. מסננים את התערובת ומוסיפים את קליפת הלימון. מסירים את הקצף שנוצר.
- מניחים את התבנית עם הבצק מעל לתבנית גדולה ושטוחה. יוצקים 3/4 מתערובת הלימון מעל לבצק.
- מעבירים בזהירות את 2 התבניות לתנור. יוצקים פנימה בזהירות את שאר התערובת רק עד כדי מילוי הטארט (נזהרים שהמלית לא תגלוש מעבר לשוליים).
- אופים כ35-30- דקות עד שהמלית מתחילה להתייצב במרכז (רצוי לבדוק כבר לאחר 25 דקות).
- מוציאים ומניחים לצינון על רשת.
- הגשה: אפשר להגיש את הטארט בטמפרטורת החדר או קר. לפני ההגשה אפשר לבזוק אבקת סוכר.
צילום: ירון ברנר
מומלצים