שתף קטע נבחר

פעם ראשונה על מגלשיים: מדריך לגולש המתחיל

נכון שהדרך הכי טובה ללמוד היא על השלג עצמו עם הדרכה צמודה, אבל לא מזיק להתכונן. בכתבה זו תלמדו הכל: מההתחברות למגלשיים, דרך פניות ב'פיצה' ועד לגלישה המיוחלת עם מגלשיים מקבילים. לגבי הנפילות על ההר אנחנו לא יכולים לעזור, אבל לפחות תוכלו להתחיל להתאמן על יבש

צילום והדגמה: SkiDeal

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לפני שמתחילים, הכירו את המושגים: מילון מונחי הסקי השלם.
 

שיעור 1

ממה מורכב הציוד? מגלשיים, ביינדינגס, נעליים ומקלות.

 

איך נכנסים למגלשיים? קודם ממקמים את האצבעות בתוך הביינדינגס ואח"כ דורכים על העקב.

 

איך יוצאים מהמגלשיים? לוחצים עם מקל הסקי על החלק האחורי של הביינדינגס, שהתרומם כשהכנסנו את העקב. כשרגל אחת משוחררת אפשר להשתמש בה כדי לשחרר את הרגל השנייה.


קל להתחבר, קל גם להתנתק (צילום: Helene Papi)

 

איך נופלים? משתדלים ליפול הצדה, כשהרגליים מקבילות ככל האפשר. חשוב לדעת שהמגלשיים אמורים להיות מכוילים לפי משקל הגולש, כך שהם ישתחררו באופן אוטומטי במקרה של נפילה (אם מרמים במשקל כלפי מטה הם יכולים להיפתח גם באמצע הגלישה ואם מרמים למעלה – הם עלולים לא להיפתח במקרה של נפילת אמת).

 

איך קמים? מתמקמים על השלג כך שהמגלשיים מקבילים זה לזה ומאונכים למדרון, ונעזרים במקלות. חשוב לא לנסות לקום כשהמגלשיים פונים במורד המדרון, שכן אז פשוט מחליקים למטה בלי שליטה עוד לפני שמספיקים להתייצב.


הכי חשוב: מגלשיים מאונכים למדרון (צילום: Helene Papi)

 

איך מסתובבים במקום? מבצעים מה שנקרא Kick Turn. מתחילים מעמידת מוצא במאונך למדרון, כששני המגלשיים מקבילים. מרימים את הרגל שבמורד המדרון, מיישרים אותה ומעמידים את זנב המגלש קדימה ככל האפשר, סמוך לחלק הקדמי של המגלש שעדיין נמצא על השלג. מסובבים כלפי חוץ את המגלש העומד, ומניחים אותו על השלג בכיוון הפוך למגלש השני. מביאים את הרגל שנמצאת עדיין במעלה המדרון ומניחים את המגלש במקביל למגלש שסובבנו.

 

איך עולים במעלה ההר? אפשר לעלות כשהמגלשיים מקבילים זה לזה ומאונכים למדרון. דואגים שברגל שנמצאת במעלה ההר המשקל יישען על הלהב (Edge) החיצוני של המגלש וברגל שנמצאת במורד ההר המשקל יישען על הלהב הפנימי. דרך נוספת היא לעלות כשהפנים להר (והגב למדרון), והקצוות הקדמיים של המגלשיים פונים כלפי חוץ (שיטה זו נקראת גם "אדרת הדג" על שום הצורה שיוצרים המגלשיים בשלג).

 

שיעור 2

איך יורדים במורד ההר לפני שיודעים לפנות? מבצעים סייד סליפינג (Side Slipping). נעמדים במאונך למדרון, כשהמגלשיים מקבילים והמשקל מונח בכל רגל על הלהב שנמצא גבוה יותר במעלה ההר. כשרוצים להחליק, מעבירים את המשקל כך שהמגלשיים שטוחים כמעט לחלוטין על השלג. בכל רגע שרוצים לעצור או להאט – מחזירים שוב את המשקל ללהבים שנמצאים במעלה ההר (הלהב הפנימי ברגל התחתונה במדרון והלהב העליון ברגל העליונה במדרון).


אפשר לרדת כל מדרון על הצד (צילום: Helene Papi)

 

איך חוצים את המסלול לרוחב? מבצעים מה שנקרא Traverse. מתחילים כשהמגלשיים מקבילים ומאונכים למדרון, ומשקל הגוף נשען על הלהבים שבמעלה ההר. מפנים את קצות המגלשיים באלכסון קל לכיוון מורד ההר ומתחילים לגלוש (ככל שהאלכסון חד יותר, המהירות גדולה יותר. לכן מומלץ להתחיל בזווית קטנה). במהלך הגלישה חשוב להקפיד להשעין את משקל הגוף על הלהבים הפנימיים (כלומר, אלה שבמעלה המדרון), לכופף את הרגליים כמה שיותר תוך שמירה על גב זקוף.

 

חצינו את המסלול, מה קורה שמגיעים לצד השני? מבצעים את אותו הדבר, רק הפעם כשזנב המגלשיים מוביל. מפנים את זנבות המגלשיים בזווית קטנה כלפי המדרון, ומתחילים בגלישה מבוקרת אחורנית. חציית המסלול לרוחבו בצורה זו (קדימה ואחורה) מכונה Falling Leaf.

 

איך עוצרים אם גלשנו ישר במורד ההר? מרחיקים את זנבות המגלשיים ומקרבים את הקצוות הקדמיים, תוך כיפוף הברכיים והפעלת לחץ על הלהב הפנימי בכל מגלש. תנוחה זו, המזכירה ראש חץ, נקראת באנגלית Snow Plough ו'פיצה' בקרב מדריכי ילדים רבים.


יותר משחשוב לדעת לגלוש, חשוב לדעת לעצור (צילום: Helene Papi)

 

שיעור 3

איך מבצעים פניות ב-Snow Plough ('פיצה')? מתחילים בעמידת הפיצה עם הפנים למדרון. על מנת להתחיל לזוז מפחיתים מעט מהלחץ המופעל על הלהבים הפנימיים של המגלשיים ומשטחים אותם מעט על השלג. אחרי שמתחילים לזוז, מעבירים חלק גדול ככל האפשר של משקל הגוף לרגל המנוגדת לכיוון שאליו רוצים לפנות (רוצים לפנות ימינה? הישענו חזק על רגל שמאל).

 

הצלחנו לפנות ב-Snow Plough, מה עכשיו? ממשיכים לתרגל פניות ב-Snow Plough, ובסוף הפנייה מצמידים את המגלש שנמצא גבוה יותר במעלה המדרון למגלש התחתון (כך שהמגלשיים יהיו מקבילים).


המטרה: לגלוש כמו וויליאם וצ'ארלס (צילום: Gettyimages Imagebank)

 

שיעור 4

איך מבצעים פניות פארלל (עם מגלשיים מקבילים)? חוצים את המדרון ב-Traverse, תוך שמירה על רגליים כפופות וגב זקוף. כשמגיעים לנקודה בה רוצים לפנות מתרוממים, מעבירים את המשקל ללהבים החיצוניים תוך הפניית המבט לכיוון אליו רוצים לפנות ומתחילים בפנייה. אחרי ששינוי הכיוון נעשה, מכופפים את הרגליים חזק ומפעילים לחץ על הלהבים שכעת נמצאים במעלה המדרון, כדי "לסגור" את הפנייה.

 

מה ההבדל בין פניות פארלל לבין קארבינג (Carving)? פניות עם מגלשיים מקבילים בד"כ מסתיימות בדרך כלל בהחלקה מסוימת (Skidding) של המגלשיים במורד המדרון לצורך שליטה במהירות, בעוד שבפניות קארבינג המגלשיים חותכים את השלג בצורה שמשאירה שני פסים חדים וברורים. גלישת קארבינג שומרת טוב יותר על מהירות הגולש.

 

הערה חשובה: הטיפים בכתבה - באדיבות חברת תיירות הסקי SkiDeal  - הם לידע כללי בלבד, וחשוב לקחת הדרכה מקצועית בפעם הראשונה שעולים על ההר.


פורסם לראשונה 15/12/2009 19:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עולים על מגלשיים
צילום: Helene Papi
לא רק ילדים יכולים
צילום: Skol Max. Spindleruv Mlyn
מומלצים