שתף קטע נבחר

 

השביתה: חולה מסיע חולה, קיא במיטה

זה היום הרביעי שבני משפחה ואנשי צוות רפואי כורעים תחת הנטל, בשל שביתת עובדי המשק בשירותי בריאות כללית."קשה לי לראות אותו צריך החלפה ולחכות שעתיים וחצי", סיפרה ל-ynet אם לגבר בן 33 השרוי בתרדמת. אחד השובתים: אשתי מרוויחה יותר ממני, אני מתבייש

אביו של אחסן זועבי מאושפז במחלקה פנימית א' בבית החולים העמק בעפולה. לצד האב שוכב חולה במחלת ריאות. "בדרך כלל יש לידו פח כדי שיוכל להקיא, אבל כשהפח מלא הוא נאלץ להקיא על המצעים, וכשאין מי שיחליף מצעים, את מתארת לעצמך כמה זמן הוא שכב עם קיא במיטה", סיפר זועבי ל-ynet על ההשלכות של שביתת עובדי המשק והמנהלה ב-14 בתי החולים של שירותי בריאות כללית

 

חולים מנקים לבד ונושאים בנטל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

השביתה נכנסה היום (ד') ליומה הרביעי, והמצב רק מחמיר. החולים מתארים תמונה קשה שבה אנשי הצוות הרפואי העמוסים ממילא,

 ובני משפחות של חולים, מנסים לדאוג לניקיון בסיסי, להחלפת חיתולים למטופלים שמרותקים למיטה, ואף למזון.

 

בת שבע אייזנברג, שאמה בת ה-79 מאושפזת אחרי אירוע מוחי בפנימית א' בבילינסון, סיפרה שאתמול בלילה נרטבה השמיכה. "לא היה לנו מאיפה להביא שמיכה, אז הבת שלי הגיעה מתל אביב, קנתה שמיכה והביאה אותה. במקרה אחר היינו צריכים לקחת אותה לצילום ריאות ולהחזיק אותה בישיבה. אני ירדתי איתה בעצמי, אבל לא הצלחתי להחזיק אותה אז קיבלנו צילום פחות טוב. הבוקר כשלא הגיעה ארוחה אז ירדתי למטה וקניתי לה. יש בעיות רפואיות אמיתיות, אבל הצוות לא יכול לעשות הכל".

הזבל נערם (צילום: חגי אהרון)

 

לאה אשוול מאלקנה סועדת את בנה בן ה-33 השרוי בתרדמת. לדבריה, היא ובעלה נמצאים ליד מיטתו מבוקר עד ערב. "אני מנגבת את הגוף שלו במטליות, אבל בגלל שהוא מונשם אסור לי לרחוץ אותו. קשה לי לראות אותו כשהוא צריך החלפה ואני מחכה שעתיים וחצי. אתמול הזדעזעתי כשראיתי שאין אפילו סבון לרחיצת ידיים. הסבל הוא סבל גדול, אבל האחים והאחיות נותנים את נשמתם לחולים".

 

וזועבי מבקש: "אנחנו מבינים שהם שובתים, אבל גם בשביתה אפשר שיעשו תורנות בין חדרי החולים". 

 

בלי לרדת מהמיטה: סכנת פצעי לחץ וקרישי דם

שיטוט ב"העמק" מלמד כי הזוהמה ניכרת בכל פינה. פחי האשפה מלאים עד גדותיהם, בדלי סיגריות ולכלוך על הרצפות, ובסלים הכביסה נערמת עוד ועוד. במחלקות הפנימיות החשש מפני זיהום גדול במיוחד. "יש אצלנו חולים סיעודיים, מונשמים, אחרים עם שפעת החזירים. זה מסוכן", אמרה שמחה עמר, אחות אחראית בפנימית א'.


אין מי שירוקן את הפחים (צילום: ירון ברנר)

 

מנהלת בית החולים בעפולה, ד"ר אורנה בלונדהיים, אומרת שהאחיות והצוות הרפואי כבר נופלים מהרגליים, ומצהירה מ"חציית הקו האדום". לדבריה, "הם עושים את הבלתי יתואר. זו מצוקה קשה מאוד".

 

גם בבילינסון, אומר מנהל פנימית ב', פרופ' שמואל פוקס, "הכל נראה שקט, אך זה במאמץ סביר של האחיות שעושות עבודה של צוות ששובת.

 אנחנו בשלב האי נוחות של חולה שלא מתרחץ, אבל צריך לזכור שחולים שלא מורידים אותם מהמיטה עלולים לפתח פצעי לחץ או קרישי דם ואנחנו לא רוצים להיות במצב שבו חולים ייפגעו".

 

מנהל בילינסון, ד"ר ערן הלפרין, אומר שבראש ובראשונה הפגיעה היא במרפאות החוץ. "יש סבל רב לחולים שטיפולים בהם נדחו. כל יום ביטלנו 100 ניתוחים פחות דחופים, אך זה לא יכול להימשך זמן רב מדי,. זה כמו מרצדס עם פנצ'ר בגלגל שלא יכולה לנסוע. האבסורד הוא שהפערים בין הצדדים הם לא גדולים והנהלת הקופה מודע לנושא".

 

"גם הפקיד הכי זוטר באוצר לא מרוויח כמוני"

ומה עם השובתים? קבוצת עובדי מנהל ומשק קיימה היום הפגנה ספונטנית בבילינסון. "אני עובד עני", ו"עובדי הכללית בקריסה כלכלית", נכתב על השלטים. רחל מאושר, עובדת מטבח, סיפרה כי היא אם לארבעה ילדים שמרוויחה 4,500 שקל: "אין לי ברירה, אני משלימה הכנסה בעבודה במשק בית כל יום".


לא רואים סוף לשביתה (צילום: ירון ברנר)

 

שמואל מימון, סניטר העובד בחדרי ניתוח, סיפר ש"אשתי מרוויחה יותר ממני, וזו בושה. אני מביא משכורת של 4,000 שקל הביתה, גם הפקיד הכי זוטר באוצר לא מרוויח מה שאני מרוויח. במהלך השביתה החולים לא נפגעים, אנחנו עושים את כל המאמץ לתת טיפול נאות ולמנוע מצב שבו חולה יושב בתוך לכלוך".

 

בתוך כך, מנהל בית החולים השיקומי בית לוינשטיין ברעננה, פרופ' יעקב הרט, פנה היום במכתב לסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, וביקש ממנו לפעול בדחיפות לסיום השביתה. "למרות שנאלצנו להפסיק קבלת חולים חדשים לאשפוז, המחלקות עמוסות בחולים קשים, כל העומס נופל על האחיות והן כורעות ומתמוטטות תחת הנטל", כתב, וציין ששתי אחיות שקרסו נשלחו הבוקר הביתה. מעבר לתנאים הקשים, ציין הרט כי "אני חושש מהתפשטות זיהומים קשים ומהתפתחות של סכנה לחיי החולים והצוות".

 

בהכנת הידיעה השתתפו מיטל יסעור בית-אור ושרון רופא-אופיר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאת העובדים
צילום: ירון ברנר
מזהירים מסכנות תברואתיות
צילום: חגי אהרון
מומלצים