שתף קטע נבחר

אפקט דובאי: הדולר זינק ב-1.324%

השער היציג של המטבע האמריקני נקבע על 3.826 שקלים, לאחר שבמהלך השבוע השקל שמר על רמה ממוצעת של 3.76 שקלים לדולר. ההתרחשויות בדובאי הוכיחו למשקיעים כי המטבע האמריקני עדיין נחשב כמטבע מקלט

הדולר זינק היום (ו') ב-1.324% ושערו היציג נקבע על 3.826 שקלים. האירו נחלש ב-0.005% ושערו היציג נקבע על 5.6898 שקלים.

 

אתמול עלה הדולר ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.7760 שקלים. שערו היציג של האירו נקבע על 5.6901 שקלים, בעלייה של כ-0.5%. במהלך השבוע לא נראתה מגמה ברורה צמד דולר/שקל, ורצועת המסחר נעה בטווח של 3.7795-3.7742, רצועה נאה של כ-1%.

 

מדוע הדולר התחזק אתמול והיום? 

במהלך השבוע השקל שמר על רמתו הממוצעת של 3.76 שקלים לדולר, וזאת בהמשך להתנתקותו מהמגמה העולמית. אתמול התחזק הדולר משמעותית מול השקל, עקב פעילות בינ-בנקאית - רכישת דולרים מתונה על ידי גורם זר, אשר העלתה את שער הדולר. מה שהעצים את המגמה היום היא התחזקות הדולר בכלל בעולם, מאז אתמול, עקב ההתרחשויות בדובאי שהוכיחו למשקיעים בעולם כי המטבע האמריקני עדיין נחשב כמטבע מקלט להשקעה בטוחה, בעתות של חוסר ודאות.

 

לפני התפוצצות המשבר בדבואי, במהלך השבוע, רשם הדולר מגמת ירידה בעולם מול המטבעות העיקריים. הין עלה לשיא של 14 שנה מול הדולר - 86.5 ין לדולר. ההתחזקות הין נבעה בעיקרה, עקב דבריו של בכיר בנקאי, כי יפן אינה מתכוונת, לפחות בינתיים, להתערב בשוק המט"ח. גם האירו התחזק במהלך השבוע מול הדולר, ואף הגיע באמצע השבוע לרמה של 1.515 דולר לאירו.

 

שערי המט"ח חזרו למציאות הכלכלית 

היחלשות הדולר ובעיקר התחזקות האירו בימים האחרונים, היא אירוע של קונסטלציה שלא בהכרח נובעת ממהלכים כלכליים: האירו והין התחזקו ובמקביל עלו מחיר הזהב ומתכות אחרות, בגלל בריחת המשקיעים מהדולר. אולם ההתפתחויות שנוצרו סביב עניין החוב של דובאי החזירו את שערי המט"ח למציאות הכלכלית.

 

לפי מציאות זו יש עדיין הרבה בעיות וכשלים בכלכלה העולמית, ודובאי מהווה המחשה בולטת לכך. מכיוון שהעולם עדיין לא חזר לצמיחה כלכלית מהירה ובת קיימא, יש חובות שקשה ויהיה קשה להחזיר אותם.

 

במצב זה, לארה"ב ולדולר יהיה יתרון משמעותי לעתיד הקרוב משתי סיבות: הראשונה היא שארה"ב מחקה חלק משמעותי מ"החובות הרעים" שלה וכמו כמו ההתאוששות הכלכלית מובילה אותה בעקביות לכיוון קצבי הצמיחה ההיסטוריים שלה. הסיבה השנייה: באווירת המשבר שעלולה להתפרץ שוב במקומות נוספים בעולם, כמו בדובאי, עשויים לראות בחודשים הקרובים חזרה אל הדולר.

 

ההערכה היא, כי מהלך התחזקות הדולר טרם מוצה ואנו צפויים לראות המשך של התחזקות הדולר בשבוע הבא.

 

 

הכותב הוא מנהל חדר מצב ואנליסט בחברת שקל אג'יו מקבוצת שקל.

 

יובהר כי האמור במדור אינו מהווה ייעוץ פיננסי פרטני ומקצועי, לא נועד להחליפו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת צעדים או להימנעות מהם, באשר כל מקרה ונסיבותיו. ייתכן ובמידע חלו השמטות ו/או טעויות. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד.

פורסם לראשונה 27/11/2009 11:30

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים