מי צריך תחרויות? הסיפור העצוב של ים המלח
דני שדה סבור שגם אם ים המלח יזכה בתואר אחד משבעת פלאי הטבע בעולם, זה לא יעזור לו ולנו. ב"ממון" של "ידיעות אחרונות" הוא מסביר מדוע אם ההזנחה הנוכחית של האתר תימשך, ניתן יהיה לומר עליו: היה ים ואיננו עוד
בחודשים האחרונים מתקיים קמפיין עולמי הקורא לגולשי האינטרנט לבחור בשבעת פלאי הטבע החדשים של העולם, אתרים שיהיו המדוברים ביותר בשנים הבאות. כך לפחות על פי אותו קמפיין.
- ממתינים לקולות הצפים: ים המלח מול שאר העולם
- יש חיים בים המוות?
- ים המלח במקום טוב בין המועמדים לתחרות פלאי תבל
בין המתמודדים על התואר הנכסף נמצאים נהר האמזונס; היער השחור; צוקי מוהר באירלנד; הגרנד קניון; המלדיבים; מפרץ הלונג; גלפגוס; ים המלח ואתרים רבים נוספים. בסך הכל הגיעו לשלב הגמר 28 אתרים שמהם ייבחרו שבעת פלאי הטבע החדשים בעולם.
ים המלח נכנס לרשימה ה"יוקרתית" רק לאחר הסכמה משותפת של ישראל, ירדן והרשות הפלסטינית שבשטחן הוא נמצא. מאז כניסתו של ים המלח לרשימה נעשה קמפיין עצום בישראל הקורא לנו, הגולשים באינטרנט, להצביע ולהשפיע על מנת שבסופו של דבר, איפשהו ב-2011 נצליח להכניס את ים המלח לרשימת שבעת המופלאים ולהעלות את קרנו, ואולי גם את קרנה של ישראל, בעולם.
שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, העומד בראש ועדת התמיכה לבחירתו של ים המלח, אמר לא מכבר כי אסור לנו להיות שאננים. התחרות רק החלה ויש עוד שנתיים לפנינו. "אנחנו נפעל להגברת קצב ההצבעות למען ים המלח עם כל הגורמים השותפים למיזם חשוב זה", אמר השר.
אתם גם יכולים להכריז על תחרות
לפני שאתם רצים להצביע, כדאי אולי לדעת כי כל הסיפור הזה של "שבעת פלאי העולם החדשים" או "שבעת פלאי הטבע החדשים" הוא בסך הכל רעיון של אדם אחד בשם ברנרד וובר.מדובר בקנדי יליד שווייץ, איש קולנוע, טייס, שוחר אמנות וגם הרפתקן שהקים לעצמו אתר באינטרנט ובו הוא מנסה לקדם את אהבתו לטבע. הגוף שהוא עומד בראשו אמנם קיבל את ברכת האגף לשיתופי פעולה באו"ם, אבל לבחירה של הגוף הזה בשבעת פלאי העולם אין למעשה שום משמעות. כי אתם יכולים להקים אתר דומה ולעשות בדיוק את מה שהוא עשה ולהציע כל מיני אתרים לבחירה.
יתרה מכך, הבעיה של ים המלח אינה אם הוא יהיה בעוד שנתיים בין שבעת הזוכים בתחרות הזו. הבעיה של אתר הטבע הזה היא ההזנחה רבת השנים של כל נושא הפיתוח בו. אזור המלונות נראה כמו אתר בנייה, הים הולך ונסוג, ובמקביל הולכים וגדלים הבולענים המסכנים את התיירים הרבים.
אם הזנחה זו תישאר, אולי ים המלח יזכה בתואר בינלאומי כלשהו, אבל ניתן יהיה לומר עליו במשפט אחד: היה ים ואיננו עוד.