שתף קטע נבחר

נתונים קשים: הפגיות בארץ בפני "משבר רציני"

דיון שהתקיים היום בכנסת על מצב הפגיות בישראל מעלה ממצאים קשים: שיעור ההידבקויות בזיהומים גבוה ב-50% מהשיעור במדינות מפותחות, שליש מהפגים נדבקים בזיהומים במהלך האשפוז ומספר האחיות לא קרוב לתקן. מנהל הפגיה באיכילוב: "הרופאים לא מצליחים לעמוד במשימות שלהם". מנהל הפגיה בשערי צדק: "אנחנו נותנים טיפול פחות טוב"

שיעור הידבקויות בזיהומים בפגיות בישראל גבוה ב-50% מהשיעור במדינות המפותחות: כך עולה מנתונים שהוצגו היום (ד') בדיון בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת. עוד עולה כי כמעט שליש מהפגים נדבקים בזיהומים במהלך אשפוזם בפגייה. מחלות זיהומיות עלולות לגרום לנכות ואף למוות בקרב הפגים. 

 

עוד עלה כי בישראל ישנם רק 94 רופאים מומחים ברפואת פגים (נאונטולוגים) וכי יש קושי לגייס רופאים נוספים לתחום. בנוסף, אחות אחת בפגיה מטפלת בשישה תינוקות ולעיתים אף במספר רב יותר, כשהמלצות ועדה מטעם משרד הבריאות קובעות כי אחות אחת תטפל ב-1.5 פגים הנמצאים במצב קריטי, או בארבעה במסגרת "טיפול מיוחד". המחסור בכוח אדם עלול לגרום להעברת זיהומים ולפגוע בטיפול.  

 

"המקצוע עומד בפני משבר רציני"

"רופאים לא כל כך רוצים לבוא למקצוע הזה", אמר בדיון פרופ' שאול דולברג, יושב ראש איגוד הנאונטולוגים ומנהל הפגיה במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב). "המקצוע הולך ומדלדל ואנחנו עומדים בפני משבר רציני. הרופאים לא מצליחים לעמוד

 במשימות שלהם. מספר הלידות עלה ב-30% והתקנים נשארים אותו הדבר. זה מאד מלחיץ כשאני יודע שהרופאים שלי בקושי מצליחים לעשות את העבודה שלהם ולא בצורה מיטבית".  

 

עוד ציין כי ידוע לו שבתי החולים הממשלתיים מקבלים תקנים נוספים לאיוש הפגיות. "למיטב ידיעתנו התקנים האלו לא הועברו לפגיות, אלא מצאו דרכם למקומות אחרים".  

 

פרופ' מיכאל שימל, מנהל הפגיה בשערי צדק, הודה: "אנחנו נותנים טיפול פחות טוב. אם אין מספיק אחיות להאכיל ילד דרך הפה מאכילים אותו דרך זונדה. אם אין אחות פנויה שתשגיח על ילד שיורד ממכונת הנשמה מחכים עוד יום. זה טיפול פחות טוב". 

 

אורן מלברגר, יושב ראש עמותת לה"ב (למען הפגים בישראל) אמר: "מפחיד להיות הורה לפג. מפחיד לחוות את ההורות  הראשונה שלך דרך הקירות של האינקובטור. הילד שלך נמצא בין חיים למוות. יש נכויות של פגים שניתן למנוע, כל שקל שתשקיע בפג מחזיר את עצמו". 

 

ח"כ ד"ר רחל אדטו ציינה כי מצוקת כוח האדם אינה בלעדית לפגיות. "לא נכון שיש סכנה לפגים במדינת ישראל", אמרה. "את אותה בעיה יש גם בהרדמה".  

 

ח"כ אורלי לוי, שיזמה את הדיון, ציינה כי "על משרד האוצר והבריאות ליצור תמריצים כדי לעודד סטודנטים לרפואה להתמחות במקצוע".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
שליש מהפגים חוטפים זיהומים באשפוז
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים